Sport

Baschetbalistul mort la Giurgiu, comemorat la Focşani

Dan Chiriac
11 oct 2011 1366 vizualizări
DJT Vrancea şi organizaţia de tineret de la PDL l-au comemorat pe Chauncey Hardy, baschetbalistul ucis într-un club din Giurgiu u liceele din oraş şi-au adus echipele de baschet pentru a aprinde o lumînare

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat, Direcţia pentru Tineret şi Sport şi liceele din Focşani l-au comemorat aseară, în faţa Sălii Polivalente pe baschetbalistul Chauncey Hardy. La orele 19.30, reprezentanţii Direcţiei de Sport au aprins mai multe lumînări în memoria baschetbalistul care a decedat duminică dimineaţă, după un conflict petrecut într-un club din Giurgiu. Alături de aceştia, au aprins lumînări în memoria americanului echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani alături de antrenorii Mihai Petruţ, Mircea Petrişor, Cătălin Dondoi şi Gabi Alecsandrescu, antrenorii Viorel Paizan şi Maria Rusan de la Colegiul Naţional „Unirea”, antrenorul Ionel Ambrosie de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi profesori de sport de la Colegiul „Al. I. Cuza”. În faţa Sălii Polivalente au fost afişate mai multe poze ale baschetbalistului american. Fiecare jucător de baschet de la liceele din oraş a aprins o lumînare şi s-a rugat pentru cel trecut în nefiinţă. S-a păstrat şi un moment de reculegere. Cei prezenţi au discutat despre incidentul de duminică dimineaţă. Sîmbătă seara, la aproximativ o oră după victoria dramatică cu Dinamo, jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei CSM Giurgiu au ieşit pentru a lua cina în oraş la un restaurant din oraş după care jucătorii au primit liber.

Chauncey Hardy a ajuns în hotelul la care este cazat, unde s-a odihnit cîteva ore după care a mers în clubul „Emotione” alături de cîţiva colegi de echipă, în jurul orei 1.00. În jurul orei 4.00, americanul a fost implicat într-un incident, fiind lovit de un tînăr de 25 de ani, culmea, cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu. Hardy s-a lovit cu capul de ringul de dans şi a fost transportat de urgenţă la spital. De aici, baschetbalistul a fost transferat la un spital din capitală, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. În ciuda eforturilor depuse de medici, Hardy s-a stins duminică seara. Agresorul, Ionuţ Tănăsoaie, s-a predat la poliţie. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile şi este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Baschetul din Focşani a ţinut în acest fel să fie aproape de familia celui ucis la Giurgiu. De altfel, în Focşani, se organizează în fiecare an un memorial de baschet pentru unul dintre jucătorii de baschet din oraş care s-a stins prea repede într-un accident rutier, la Urziceni. Memorialul „Alexandru Nagîţ” reuneşte în fiecare an la start cele mai bune echipe de liceu din oraş. Competiţia a ajuns în faţa ediţiei cu numărul trei. Incidentul de duminică, de la Giurgiu, a readus în memorie moartea handbalistului roman Marian Cosma, înjunghiat mortal într-un club în Ungaria, în oraşul Vesprem. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.