Sport

Anonimii tricolori

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 598 vizualizări
Albania - Romania, astăzi, de la ora 21:00, în preliminariile Euro 2012 *pînă la ora închiderii ediţiei nu s-a arătat nici o televiziune romanească interesată să transmită meciul

Ultimul meci al uneia dintre cele mai triste campanii de calificare a tricolorilor la o competiţie importantă are loc astăzi la Tirana şi nu prezintă nici un fel de miză. Tricolorii şi-au epuizat puţinele şanse de accedere la Euro 2012 vineri seara şi nu neapărat că nu s-au produs surprizele astronomice pe care le aşteptau, ci pentru că n-au reuşit să învingă echipa tînără din Belarus, pe ditamai Arena Naţională. Meciul cu albanezii trebuia să se dispute la ora 22:00, simultan cu cealaltă partidă, mult mai importantă, din grupă, Franţa – Bosnia, însă la cererea albanezilor a fost devansată cu o oră, absenţa mizei fiind cauza acceptului UEFA.

Tricolorii merg pe stadionul “Qemal Stafa” cu o garnitură tînără: după meciul cu Belarus, Raţ va fi suspendat, iar Moţi, Sînmărtean, Tamaş şi Tănase sînt accidentaţi, ultima indisponibilitate din cadrul lotului fiind fundaşul dreapta Măţel. Unii dintre ei pot fi refăcuţi pînă la ora jocului. Nici selecţionerul albanez Josip Kuzhe nu are locul complet, dar se aşteaptă ca unii dintre jucătorii de frunte ai echipei care şi-au anunţat retragerea din naţională cu această ocazie (printre care, celebrul Eltion Bogdani) să joace din primul minut. Dorinţa selecţionerului Piţurcă este aceea de a roda cît mai mulţi jucători tineri şi de a obţine un rezultat bun, care să mai salte Romania în clasamentul coeficienţilor. Totodată, Adrian Mutu doreşte să înscrie la Tirana, pentru a egala sau depăşi recordul lui Gică Hagi (34 de goluri înscrise pentru naţională), de care îl desparte doar o singură reuşită. Cel mai probabil, partida nu va fi televizată, nici un canal din ţară nearătîndu-şi pînă la ora închiderii ediţiei interesul de a transmite această întîlnire fără miză.

Formaţiile probabile

Albania: Ujkani – Dallku, Cana, Teli, Lila – Lala, Lilaj, Roshi, Bakaj – Salihi, Bogdani

Romania: Lung – Nicoliţă, Luchin, Goian, Latovlevici – Cociş, Bourceanu, Cristea – Torje, Stancu, Mutu.

Arbitru: Gediminas Mazeika (Lituania).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.