Sport

Coloana de stiri sportive: Ungur se descurcă şi la Palermo

Ziarul de Vrancea
4 oct 2011 565 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului challenger de la Palermo (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro

Ungur l-a învins, în primul tur cu scorul de 6-3, 6-2, pe argentinianul Diego Schwartzman, jucător venit din calificări, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu învingătorul partidei dintre spaniol Daniel Muñoz  şi austriacul Andreas Haider-Maurer, cap de serie numărul 5.

Kelly arbitrează naţionala


Arbitrul irlandez Alan Kelly va conduce la centru meciul dintre echipa naţională a Romaniei şi reprezentativa Belarusului, din preliminariile Campionatului European din 2012. Partida se va disputa vineri, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, în grupa D de calificare la Euro-2012. Întîlnirea Bosnia-Herţegovina - Luxemburg, care va începe la ora 21.00, va fi arbitrată de galezul Simon Lee Evans, iar meciul Franţa - Albania, programat la ora 22.00, va fi condusă de grecul Michael Koukoulakis.

Cissé revine printre “cocoşi”


Atacantul Djibril Cissé şi fundaşul Jérémy Mathieu au fost convocaţi, marţi, de selecţionerul Franţei Lauren Blanc pentru meciurile cu Albania şi Bosnia, din grupa D de calificare la Euro-2012, din care face parte şi Romania. Aceşti doi jucători completează un grup în care patru jucători sînt accidentaţi, atacantul Karim Benzema, mijlocaşii Franck Ribéry şi Blaise Matuidi şi fundaşul Bacary Sagna. Lista Franţei numără acum 23 de jucători, după sosirile lui Cissé şi Mathieu. Djibril Cissé nu a mai jucat în echipa Franţei de la meciul cu Africa de Sud, din grupele Cupei Mondiale din 2010. Mathieu nu a mai fost convocat de patru ani, de la meciul cu Slovacia din august 2007.


Leşii naturalizează fotbalişti


Fundaşul brazilian Thiago Cionek a anunţat, luni, că a primit cetăţenia poloneză, dar s-a arătat prudent în ceea ce priveşte şansele de a evolua pentru naţionala Poloniei la Campionatul European de fotbal din 2012. "În trecut, strămoşii mei au emigrat din Polonia în Brazilia. Eu am fost primul care am revenit în Polonia. Acum, sînt un cetăţean al acestei ţări şi sînt foarte fericit", a precizat Cionek, în vîrstă de 25 de ani, într-un comunicat dat publicităţii de clubul la care este legitimat, Jagiellonia Bialystok. Potrivit managerului clubului, Czeslaw Michniewicz, dobîndirea cetăţeniei "îi deschide jucătorului frumoase perspective nu numai la club, dar şi la echipa naţională". La rîndul său, Cionek a declarat: "Pentru a juca în echipa naţională, nu este suficient să ai paşaport. Trebuie să demontrezi că meriţi să joci". În speranaţa unei prestaţii bune la Euro-2012, federaţia poloneză este în căutare de talente în diaspora poloneză. Astfel, printre ultimii jucători convocaţi la echipa naţională de fotbal se numără Damien Perquis, un francez de origine poloneză, şi Eugen Polanski, născut în Polonia, dar crescut în Germania.


Un elveţian va antrena Austria


Elveţianul Marcel Koller, în vîrstă de 50 de ani, a fost numit selecţioner al Austriei, în locul demisionarului Dietmar Constantini demisionar, a anunţat,ieri, federaţia austriacă (OFB). Marcel Koller, care va prelua funcţia la 1 noiembrie, va avea drept misiune calificarea naţionalei Austriei la CM-2014. Koller era fără contract după ce a fost demis de la VfL Bochum în septembrie 2009. El a antrenat clubul din Bundesliga timp de patru sezoane. Anterior el a antrenat pe FC Köln (2003-2004) şi l-a descoperit pe Lukas Podolski. În calitate de jucător, el a cîştigat campionatul de şapte ori cu Grasshopper. Constantini a demisionat la mijlocul lunii septembrie, după un bilanţ de şapte victorii în 23 de meciuri de la preluarea funcţiei, în martie 2009.

Afacerile lui Teixeira

Justiţia din Rio de Janeiro a solicitat poliţiei federale să deschidă o anchetă împotriva preşedintelui Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), Ricardo Teixeira, bănuit de spălare de bani, a declarat, luni, un purtător de cuvînt al Parchetului. "Procurorul Marcelo Freire a trimis un raport conducerii poliţiei federale Rio de Janeiro solicitînd deschiderea unei anchete împotriva preşedintelui CBF, Ricardo Teixeira, care este bănuit de transfer ilegal de fonduri şi spălare de bani", a precizat, pentru AFP, purtătorul de cuvînt al Parchetului. În replică, un purtător de cuvînt al poliţiei federale a precizat că nu s-a primit încă nici un document în acest sens. Ministerul public din Brazilia a fost sesizat în acest sens de Partidul Republican, care şi-a bazat plîngerea pe articole apărute în presa locală privind "afacerile ilegale ale lui Teixeira", care conduce şi Comitetul de organizare a Cupei Mondiale din 20014, ce va avea loc în Brazilia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.