Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 538 vizualizări
Irina s-a oprit la Seul

Jucătoarea de tenis Irina Begu (numărul 38 WTA), favorita numărul 7, a ratat, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Seul, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, pierzînd clar în primul tur, în faţa cehoaicei Klara Zakopalova, scor 1-6, 1-6. Favorita nr. 2, Marion Bartoli (Franţa), a fost eliminată de americana Vania King (3-6, 5-7), Polona Hercog (Slovenia) a dispus de spaniola Carla Suarez cu 6-3, 7-5, iar kazaha Iaroslava Şvedova a abandonat în partida cu Dominika Cibulkova (Cehia), după ce a pierdut primul set cu 6-7.

Spania, o echipă la locul ei
Spania a revenit pe prima poziţie a clasamentului FIFA, după o lună petrecută pe locul secund, detronînd naţionala Olandei care s-a aflat pentru prima dată în istorie pe primul loc. Spania are 1.605 puncte, iar Olanda, 1.571. În clasamentul primelor zece echipe de fotbal din lume, urmează Uruguay, Portugalia, Italia, Brazilia, Anglia, Croaţia şi Argentina.  Echipa naţională a Romaniei a urcat cinci locuri, pe 49, cu 584 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna septembrie. Adversarele Romaniei în preliminariile Euro-2012 ocupă următoarele poziţii: Franţa (locul 12 - 956 puncte), Bosnia-Herţegovina (locul 22 - 839 de puncte), Belarus (locul 56 - 554 de puncte), Albania (locul 71 - 474 de puncte) şi Luxemburg (locul 114 - 284 puncte).

Record invalidat
Recordul mondial la maraton feminin (2h:15.25) stabilit de britanica Paula Radcliffe în 2003 a fost invalidat de Federaţia Internaţională de Atletism, care a schimbat criteriile cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Deagu, a anunţat, agenţia Press Informations. Potrivit sursei citate, sportiva britanică păstrează însă recordul mondial al distanţei, graţie celui de-al doilea cel mai bun timp al său realizat în proba de maraton, 2h 17:42, în 2005.IAAF a modificat regulamentul, stabilind ca numai timpii realizaţi în cursele feminine de maraton să fie validaţi ca recorduri mondiale. În schimb, dacă un nou timp de referinţă este realizat în cadrul unei curse mixte, atunci acesta va fi considerat "cea mai bună performanţă mondială (world best)". Paula Radcliffe a devenit cea mai rapidă femeie la maraton cu ocazia unei competiţii mixte, la care au paticipat şi bărbaţi, ce a avut loc la Londra, în 2003.
Interzis bărbaţilor
Aproximativ 41.000 de femei şi copii au asistat, marţi seară, la meciul Fenerbahçe-Manisaspor, scor 1-1, din etapa a treia a campionatului Turciei, după ce Federaţia Turcă de Fotbal a decis să interzică accesul bărbaţilor pe stadionul grupării Fenerbahçe. Această sancţiune inedită a fost dictată după ce suporterii echipei turci au intrat pe teren la un meci amical disputat, în luna iulie, cu formaţia Şahtarr Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu. Iniţial, forul turc a sancţionat echipa Fenerbahçe cu disputarea a două meciuri cu porţile închise, însă ulterior a revenit şi a decis să permită accesul la meci numai pentru femei şi copiii sub 12 ani, pentru "a le aminti suporterilor frumuseţea şi valorile fotbalului".

Vinul vechi şi bun
Preşedintele clubului Schalke 04, Clemens Tonnies, a declarat, ieri, într-un interviu acordat Sport Bild, că este pregătit să-i prelungească pentru un an contractul atacantului spaniol Raul Gonzalez. "Cînd cineva joacă bine fotbal, se adaptează şi devine parte a imaginii clubului, nimic nu se opune continuării colaborării cu el. Sîntem mîndri de fiecare minut pe care Raul îl petrece în tricoul echipei Schalke. Din punct de vedere financiar, ne putem permite să-l avem pe Raul", a declarat preşedintele Clemens Tonnies. Întrebat ce răspuns crede că va da jucătorul spaniol la o astfel de propunere, Tonnies a răspuns: "Raul nu este un mercenar şi este ataşat de acest club". Presa germană a scris recent că relaţiile dintre Raul (34 de ani) şi antrenorul Ralf Rangnick nu mai sînt atît de bune, spaniolul fiind nemulţumit de faptul că joacă în spatele olandezului Klaas-Jan Huntelaar.

Mai bate şi Tonga
Reprezentativa de rugby a statului Tonga a obţinut primul succes la această ediţie a Cupei Mondiale, după ce a învins, ieri, cu scorul de 31-18 (18-13), selecţionata Japoniei, în grupa A a competiţiei din Noua Zeelandă. În urma acestui rezultat, Tonga îşi menţine şansele, deşi infime, de a se califica în sferturile de finală ale competiţiei, în timp ce Japonia este eliminată de la CM, urmînd să dispute ultimul meci în grupă, pe 27 septembrie, în compania Canadei.  În meciul de ieri, punctele pentru Tongo au fost reuşite de Ma'afu (eseu), Lokotui (eseu), Vainikolo (eseu), Morath (2 transformări) şi Morath (4 lovituri de penalitate). Japonia a reuşit trei eseuri, prin Hatakeyama, Leitch şi Tupuailai, precum şi o lovitură de penalitate, prin Webb.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.