Sport

Aici ne este locul

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 566 vizualizări
Romania - Cehia 0-5 în barajul de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis * cehii au venit cu artileria grea la dublu şi romanii au cedat în ciuda unui start promiţător

Echipa de Cupa Davis a Romaniei a pierdut barajul cu Cehia de menţinere în Grupa Mondială a Cupei Davis. După ce Adrian Ungur şi Victor Crivoi au pierdut primele partide de simplu, în faţa mai valoroşilor Radek Stepanek şi Tomas Berdych, ultima speranţă rămînea în cuplul Horia Tecău / Marius Copil. Dar cehii au înţeles şi ei importanţa acestui joc şi căpitanul Jaroslav Navratil, împreună cu cel mai bun jucător ceh au luat o decizie curajoasă, schimbînd echipa de dublu. Cum Tomas Berdych (accidentat în întîlnirea de vineri, cu Crivoi) şi-a exprimat dorinţa de a evolua de ziua lui (a împlinit 26 de ani) în partida de dublu, în funcţie de evoluţia situaţiei medicale, cuplul anunţat iniţial, Lukas Rosol / Jan Hasek, cu cei mai buni jucători ai echipei, Berdych şi Stepanek. Şi totuşi, ai noştri au început furtunos meciul, cîştigînd primul set cu 6-3 şi păreau să se ţină bine şi în setul II. A urmat un game lung în care Tecău şi-a pierdut serviciul şi, de aici, totul s-a rupt în favoarea cehilor. După 6-3 în setul II, Tecău şi Copil au cedat total şi cei doi cehi au cîştigat cu 6-0, 6-2.  "Ce mă bucură este că am fost o echipă. Ne-am antrenat bine. Am sperat mai mult în meciul lui Adi Ungur, mai puţin în meciul lui Victor Crivoi, dar mi-a făcut o surpriză placută, chiar dacă n-a cîştigat. în meciul de dublu am avut cele mai mari speranţe. Partida a început foarte bine, dar nu a putut fi continuată la fel. Nu mi-e ruşine de înfrîngere. Merg cu capul sus. Am pierdut, dar am dat tot ce am putut. Băieţii trebuie să devină mai puternici şi în clasament pe viitor. Hănescu, cînd îşi va reveni, are potenţial, face meciuri foarte bune. Adi Ungur este în urcare, merge spre prima sută. Victor Crivoi trebuie să aibă grijă să nu se îmbolnăvească. Marius Copil are nevoie de un pic de maturitate în joc. E foarte tînăr şi trebuie să spargă tiparele. Horia Tecău sper să reuşească să joace la Masters. E foarte talentat", a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei.
Din păcate, Romania nu a reuşit, în ultima zi, nici măcar punctul de onoare, deşi n-au mai jucat Berdych şi Stepanek: Lukas Rosol l-a învins pe Copil cu 6-4, 7-6, iar Jan Hasek l-a depăşit pe Crivoi cu 6-1, 6-4. Scor final: 5-0 pentru Cehia, care promovează în Grupa Mondială, în timp ce Romania va juca din nou în grupa I a zonei Euro-africane.
Alte rezultate din barajele de menţinere (promovare): Africa de Sud – Croaţia 1-4; Chile – Italia 0-3; Japonia – India 4-1;


Finală Spania – Argentina


Echipa Spaniei a cîştigat uşor confruntarea cu Franţa de la Cordoba, din semifinalele Grupei Mondiale. Cu doi jucători în primii zece din lume, ibericii au lăsat exact zece game-uri oaspeţilor: Rafael Nadal – Richard Gasquet 6-3, 6-0, 6-1 şi David Ferrer – Gilles Simon 6-1, 6-4, 6-2. Revanşa francezilor a venit la dublu, cuplul Jo-Wilfried Tsonga/Michaël Llodra administrînd un scor sever lui Feliciano Lopez şi Fernando Verdasco (6-1, 6-2, 6-0). Însă “Rafa” nu i-a lăsat nici o speranţă lui Tsonga (introdus în ultimul moment la simplu), învingîndu-l cu 6-0, 6-2, 6-4. În ultimul meci, Verdasco a cîştigat cu 6-2, 6-1 în faţa lui Gasquet şi Franţa s-a impus cu 4-1.
În cealaltă semifinală, disputată la Belgrad, Serbia a început disputa cu Argentina fără numărul 1 mondial, Novak Djokovic şi acest lucru i-a costat pe sîrbi. David Nalbandian a cîştigat cu 6-4, 4-6, 6-2, 6-3 meciul cu Viktor Troicki, iar Juan Martin del Potro a dispus cu 7-5, 6-3, 6-4 de Janko Tipsarevic. . Gazdele au recuperat ceva la dublu, Troicki şi Nenad Zimonjic trecînd cu 7-6, 6-4, 6-2 de perechea argentiniană Juan Ignacio Chela / Juan Monaco, ceea ce a dus la forţarea lui Djokovic în ultima zi. “Nole” a pierdut cu 6-7 primul set în faţa lui del Potro şi a fost nevoit să abandoneze în setul secund, cînd a fost condus cu 0-3. Meciul Tipsarevic – Monaco n-a mai contat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.