Sport

Coloana: Cadou de ziua lui Balaci

Ziarul de Vrancea
14 sep 2011 818 vizualizări
Tehnicianul Ilie Balaci şi-a reziliat contractul cu echipa marocană Raja Casablanca pe cale amiabilă, chiar marţi, ziua în care fostul internaţional roman a împlinit 55 de ani, a anunţat, pe site-ul oficial, campioana Marocului.

"De comun acord, Raja şi Ilie Balaci au decis să pună capăt colaborării. Această reziliere s-a facut pe cale amiabilă şi Raja profită de ocazie pentru a-i mulţumi lui Balaci pentru serviciile aduse", se arată în comunicat postat pe site-ul oficial. Balaci preluase funcţia de antrenor la Raja la 14 iulie, în locul lui Mohamed Fakhir. El avea drept obiectiv cîştigarea titlului şi a Ligii Campionilor Africii. în şapte meciuri, Balaci nu a reuşit nici o victorie, Raja înregistrînd cinci înfrîngeri şi două remize. Ilie Balaci va fi înlocuit la Raja de Fathi Jamal.


Lucescu a egalat un record


Antrenorul Mircea Lucescu a egalat, marţi, la Porto, recordul de meciuri pe banca tehnică a echipei Şahtar Doneţk, 359, deţinut de rusul Oleg Oşenkov din anii 60, informează site-ul grupării ucrainene. Oşenkov a pregătit echipa din Doneţk în perioada 1960-1969, iar Şahtar a obţinut sub conducerea sa 134 de victorii, 108 egaluri şi 117 înfrîngeri, pe vremea cînd formaţia activa în prima ligă din fosta URSS. Cu Oşenkov pe banca tehnică, echipa a cucerit de două ori Cupa URSS, în 1961 şi 1962. Ce a reuşit tehnicianul rus în zece ani - aproape 360 de meciuri, Lucescu a realizat în ceva mai mult de şapte. Pînă în prezent, şahtior, sub conducerea tehnică a lui Mircea Lucescu, a înregistrat 247 de victorii, 56 de rezultate de egalitate şi 56 de înfrîngeri.


Sorana, în turul III la Taşkent


Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Taşkent, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Ea a învins-o pe sportiva sîrbă Aleksandra Krunic, venită din calificări, scor 6-3, 6-4, după un meci care a durat o oră şi 11 minute. În sferturi, Sorana o va întîlni pe favorita nr. 6, rusoaica Alla Kudriavţeva, care a dispus cu 6-1, 2-6, 6-3 de compatrioata sa Vitalia Diacenko. Principala favorită a turneului de la Taşkent este o altă jucătoare din Rusia, Ksenia Pervak. În optimi, au mai fost eliminate încă trei favorite, letona Anastasija Sevastova (4), slovaca Magdalena Rybarikova (5) şi rusoaica Elena Rodina (7).


Ronaldo mai vrea o retragere


Atacantul Ronaldo, care şi-a încheiat activitatea la meciul amical al Braziliei cu Romania din 7 iunie, a declarat că ar fi "fantastică" o partidă de retragere cu ultima sa echipă, Corinthians. "Nu am nimic programat, dar aş mai vrea încă un meci de adio. Ar fi fantastic să am şansa de a-mi lua adio de la fanii Corinthians", a declarat Ronaldo, în vîrstă de 34 de ani.  Ronaldo, care s-a retras din cauza problemelor fizice, a jucat 15 minute la meciul amical Brazilia - Romania, din 7 iunie, de la Sao Paulo, scor 1-0.


Rugbiştii englezi în dificultate


Pilierul Angliei, Andrew Sheridan, este indisponibil pentru restul Cupei Mondiale la rugby din Noua Zeelandă, din cauza unei accidentări la umărul stîng, a anunţat, ieri, federaţia engleză, într-un comunicat. Sheridan, în vîrstă de 31 de ani, 40 de selecţii, se va întoarce în Anglia pentru a primi îngrijiri. Selecţionerul Angliei, Martin Johnson, nu a precizat cine îl va înlocui pe Sheridan, care s-a accidentat la meciul cu Argentina, scor 13-9, din grupa B, din care face parte şi Romania.  Absenţa lui Sheridan reprezintă o grea lovitură pentru Anglia, el fiind considerat unul din cei mai buni pilieri stînga din lume. Anglia întîlneşte Georgia, duminică, la Dunedin, în al doilea său meci la Cupa Mondială. Romania va întîlni Anglia în 24 septembrie, în grupa B a competiţiei.


“Nole” s-a umplut de bani


Numărul 1 mondial în tenis, Novak Djokovic, cîştigător, luni, la US Open, al treilea său Grand Slam în 2011 după Openul Australiei şi Wimbledon, a stabilit un record de cîştiguri într-un sezon în circuitul ATP. Sîrbul de 24 de ani, care a obţinut, luni, a 64-a victorie în 66 de meciuri în 2011, a cîştigat 10,6 milioane de dolari (7,75 milioane de euro) în acest sezon. Precedentul record, de 10,2 milioane de dolari (7,45 milioane de euro), era deţinut de în comun de spaniolul Rafael Nadal (2010) şi elveţianul Roger Federer (2007). Învingîndu-l pe Nadal luni în finală, Djokovici a obţinut 2,3 milioane de dolari (1,68 milioane de euro): 1,8 milioane de dolari pentru victoria la US Open şi 500.000 de dolari pentru locul doi la "US Open Series" (turneele estivale americane), în urma lui Mardy Fish, cîştigător la Atlanta şi finalist la Los Angeles şi Montréal.


Preparator fizic francez la naţională


Actualul preparator fizic al campioanei Romaniei, Oltchim Rm. Vîlcea, Frank Kuhn, a fost cooptat în staff-ul tehnic al naţionalei feminine de handbal. "Avem programate patru antrenamente de ordin fizic în această săptămînă, cît stăm şi ne antrenăm la Bucureşti. Ele vor fi conduse de Frank Kuhn care a devenit preparator fizic şi al naţionalei feminine. El va avea sarcina să le aducă la nivelul optim de efort pe toate componentele lotului naţional, indiferent de echipă. Frank va face parte din colectivul tehnic inclusiv la Campionatul Mondial din Brazilia, el se ocupă de partea fizică şi acum putem spune că am intrat în normalitate, nu trebuie să ne mai minunăm de acest aspect.” a declarat selecţionerul Radu Voina pentru handbalvolei.ro. Kuhn are 32 de ani si timp de nouă ani a fost la Strasbourg preparator fizic al echipelor de baschet masculin şi feminin. El a fost adus în Romania de Bogdan Voina, cu care are pus la punct o colaborare, proiectul cel doi fiind ca toate echipele din Romania să înţeleagă necesitatea cooptării în staff-ul tehnic a unui preparator fizic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.