Sport

Debut cu frisoane

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 629 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, în direct pe TVR 1, FC Basel - Oţelul Galaţi în grupa C a Ligii Campionilor la fotbal

Campioana Romaniei, Oţelul Galaţi, încearcă astăzi să demonstreze că participarea în premieră în grupele Ligii Campionilor, nu este o sarcină imposibilă. Încearcă, într-adevăr, dar cu argumente foarte puţine. În primăvară, cînd gălăţenii au cîştigat titlul pe neaşteptate, toată lumea a lăudat organizarea ireproşabilă a trupei lui Dorinel Munteanu, uitînd de faptul că mai mult adversarele gălăţenilor în competiţie s-au carotat una pe alta, mizînd pe tăierea minunii gălăţene, iar arbitrajele au avut şi ele rolul lor (evident, fără intenţie!). Bun, Oţelul a obţinut felicitările meritate, dar acum a sosit ora adevărului. Antrenorul este acelaşi Dorinel Munteanu, cel cu organizarea ştiinţifică a muncii, dar echipa a fost atîît de preocupată de organizare, încît a uitat să înscrie la Galaţi în faţa Concordiei Chiajna. Iar tactica elaborată de Dorinel a fost făcută praf şi pulbere de CFR Cluj în chiar ultimul meci oficial al Oţelului.
Tragerea la sorţi a meciurilor din grupa C este, doar în aparenţă favorabilă Oţelului. O grupă foarte grea (au putut fi şi mai grele, dar ce grupă ar fi fost uşoară în Liga Campionilor?), în care obiectivul maximal al gălăţenilor ar fi tocmai rezultatele directe cu FC Basel în vederea unui “transfer” în Liga Europa, ştiut fiind că celelalte echipe din grupă se numesc Manchester United şi Benfica Lisabona. Ce poate fi mai acceptabil decît un debut pe terenul celei mai “slabe” adversare posibile? Nimic mai fals! La modul cum arată acum Oţelul, era mult mai favorabil un meci cu Manchester, chiar pe “Old Trafford”, în care o înfrîngere cu 0-3 reprezenta un rezultat onorabil. Un meci după care trupa gălăţeană să se fortifice în vederea meciurilor cu adevărat importante. Sorţii au vrut ca Oţelul să se deplaseze pe “St-Jakob Park”, bîrlogul adversarei principale pentru locul III. În faţa unei echipe care s-a distrat etapa trecută, cîştigînd cu 4-0 (scorul cu care CFR s-a impus la Galaţi) în faţa formaţiei Servette Geneva. Dorinel Munteanu este optimist: “facem nouă puncte în grupă” (de unde?), singurul argument fiind performanţa de acum două sezoane a Unirii Urziceni. Însă nici grupa nu este ca aceea a Unirii, şi nici Dorinel n-are faţă de “bursuc”.
Să vedem, însă, cu cine vrea antrenorul Oţelului să facă cele nouă puncte: FC Basel a fost, anul trecut, în grupă cu CFR Cluj şi a încheiat pe locul III, cu două  puncte mai mult decît echipa de pe Gruia (scoruri directe 1-2, 1-0). A acumulat zece puncte şi a reuşit şi o victorie pe terenul Romei cu 3-1. Este şi acum antrenată de germanul Thorsten Fink şi are cam acelaşi lot de jucători (cu excepţia importantă a ghanezului Samuel Inkoom) ca şi anul trecut. Se remarcă tridentul  ofensiv al naţionalei Elveţiei, Alexander Frei – Shaqiri – Streller, cu experimentatul Benjamin Huggel în spate. A avut, ca şi Oţelul, un start modest în campionat, dar şi-a revenit şi, după opt etape ocupă locul IV în clasament, la patru puncte de liderul, Luzern. Oţelul are aproximativ acelaşi lot cu care a cîştigat campionatul, noutatea fiind Sorin Frunză (fost la Unirea Urziceni şi apoi la Rapid), care va lua locul accidentatului Laurenţiu Buş.
În aceste condiţii, o înfrîngere la limită a gălăţenilor ar reprezenta un succes. Cu gol marcat, ar fi minunat, spun calculele hîrtiei. Suporterii fotbalului romanesc îşi pun, ca de obicei, speranţe mai mari şi aşteaptă un rezultat favorabil echipei gălăţene. Să dea Domnul să fie aşa...

Formaţiile probabile

FC Basel: Sommer – Steinhöfer, Abraham, Dragovic, Park – F. Frei, Huggel, Cabral, Shaqiri – A. Frei, Steller.
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Filip, Giurgiu – Antal, Ibeh, Frunză - Paraschiv.
Arbitru: William Collum (Scoţia).

Meciurile de astăzi, în Liga Campionilor (ora 21:45)
Grupa A: Manchester City – Napoli (DolceSport 2), Villarreal – Bayern
Grupa B: Inter Milano – Trabzonspor, Lille - ŢSKA Moscova
Grupa C: FC Basel – Oţelul (TVR 1), Benfica – Manchester United (DolceSport1)
Grupa D: Ajax Amsterdam – Lyon, Dinamo Zagreb – Real Madrid




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.