Sport

Explicaţiile lui “Hane”

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 584 vizualizări
Tenismanul Victor Hănescu a declarat că va reveni la echipa de Cupa Davis imediat ce va avea randamentul optim

Tenismanul Victor Hănescu, care a refuzat să participe la meciul contra reprezentativei Cehiei, contînd pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, a declarat, într-un comunicat, că a decis să nu evolueze în această întîlnire din cauza rezultatelor nemulţumitoare din 2011. "Trec printr-o perioadă dificilă a carierei mele, după o primă jumătate a anului în care rezultatele obţinute în competiţii nu au fost mulţumitoare. Pentru a remedia aceste probleme, am început un proces de pregătire tehnică, iar în acest moment nu am siguranţa unui randament maxim şi a obţinerii unui rezultat bun în Cupa Davis. Din aceste motive, am decis să anunţ căpitanul echipei Romaniei şi Federaţia Romană de Tenis că nu voi putea lua parte la barajul Grupei Mondiale. În legătură cu participarea mea la Turneul Challanger din Polonia, am decis să folosesc acest prilej pentru a perfecţiona regimul de joc şi a încerca să dezvolt tehnica la care lucrez în această perioadă", a declarat Hănescu, în comunicatul citat.
Victor Hănescu a precizat că se află în relaţii foarte bune cu Federaţia Romană de Tenis, excluzînd astfel un conflict cu forul condus de Ruxandra Dragomir. "Fiind o miză personală a carierei mele, rezultatele pe care le voi obţine acolo nu vor avea încărcătura pe care barajul Grupei Mondiale ar fi implicat-o, atît pentru echipa naţională, cît şi pentru Federaţia Romană de Tenis, cu care mă aflu în relaţii foarte bune. Subliniez că decizia de a nu participa la meciurile de baraj nu are legătura cu nici o miză financiară şi nici cu suprafaţa de joc. i asigur pe colegii mei de echipă şi pe iubitorii tenisului ca privesc cu responsabilitate maximă prezenţa mea în echipa Romaniei, alături de care am fost si rămîn. De îndată ce randamentul meu ca sportiv va atinge nivelul de performanţă optim, voi reveni pe teren, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, alături de jucătorii din echipa naţională a Romaniei", a adăugat Hănescu. Tenismanul Victor Hănescu (72 ATP) nu face parte din echipa care va întîlni, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, reprezentativa Cehiei, în barajul pentru menţinerea în grupa de elită a Cupei Davis, informează site-ul oficial al competiţiei. Astfel, lotul Romaniei este format din Adrian Ungur (26 de ani, locul 136 ATP), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP), Horia Tecău (26 de ani, locul 11 în clasamentul de dublu) şi Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).
Cehii vor veni la Bucureşti cu Tomas Berdych (25 de ani, locul 9 ATP), Radek Stepanek (32 de ani, locul 25 ATP), Lukas Rosol (26 de ani, locul 65 ATP) şi Jan Hajek (28 de ani, locul 152 ATP).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.