Sport

Speranţe doar pentru 2014

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 640 vizualizări
Romania a ratat calificarea la Euro 2012, remizînd cu Franţa, scor 0-0* în ciuda unui joc remarcabil, echipa lui Piţurcă nu a putut învinge un adversar de clasă Romania: Tătăruşanu – Luchin, Goian, Chiricheş, Raţ – Bourceanu, Lazăr (’43 – Stancu) – Nicoliţă, Cociş, Tănase – Marica (‘90^1 – Bucur).

Selecţioner: Victor Piţurcă.
Franţa: Lloris – Sagna, Rami, Abidal, Evra – M’Vila, Cabaye (’76 – Nasri) – Valbuena (’71 – Rémy), Martin, Ribéry– Benzema. Selecţioner: Laurent Blanc.
Arbitru: Howard Webb (Anglia).
Cartonaşe galbene: Tănase, Cociş, Goian, Nicoliţă  / M’Vila


Susţinută frenetic de circa 55.000 de spectatori prezenţi pe Arena Naţională la meciul de inaugurare, echipa Romaniei a început curajos meciul cu francezii, avînd chiar din minutul 3 o ocazie importantă de gol: Bănel Nicoliţă a executat la bătaie o lovitură liberă, Goian a fost la un pas de a atinge mingea la 6 metri de poartă, iar portarul Lloris a trimis în corner. Tricolorii au aplicat o vreme un presing eficient, ţinînd echipa oaspete departe. Tot la o fază fixă, francezul Valbuena s-a aflat într-o poziţie favorabilă, dar a trimis în min. 10, balonul peste poartă, cu capul Treptat, francezii au pus stăpînire pe centrul terenului, prestînd un joc de posesie şi încercînd să depăşească apărarea grupată a tricolorilor, dar ocaziile nu s-au arătat prea mult la poarta lui Tătăruşanu. Mai exact, o singură dată (’23), cînd Goian a intervenit salutar, cu riscul accidentării, în faţa lui Benzema. În min. 29, o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stînga, a fost surprinzător executată de Bănel, direct pe poartă, obligîndu-l pe Lloris să respingă peste poartă. Prima parte s-a încheiat în aceeaşi manieră, cu joc de pase al francezilor, care au căutat în zadar culoare pentru a depăşi apărarea romană, care, în ciuda unor erori individuale, s-a dublat exemplar.
Partea secundă a început într-un ritm foarte alert. Francezii au iuţit jocul la mijlocul terenului, iar tricolorii au încercat să profite de precipitarea lor. La o centrare a lui Marica pentru Stancu, Rami, incomodat de starea gazonului, a fost la un pas de autogol, iar în replică cvasi-debutantul Chiricheş a avut o intervenţie salvatoare în faţa lui Ribéry. În continuare, jocul s-a disputat în viteză, apărările fiind însă greu de depăşit. O “bîlbă” a lui Bourceanu la marginea careului  a fost cît pe ce să ne coste, dar Cabaye a şutat peste poartă. În min. 66, Ribéry a pătruns pe partea dreaptă, păcălindu-i pe Raţ şi Bourceanu, a ajuns pînă aproape de linia de poartă, francezul încercînd o finalizare la colţul lung, care nu a nimerit poarta. Un minut mai tîrziu, Stancu a centrat perfect pentru Marica, aflat în marginea careului mic, dar Abidal l-a blocat în ultimul moment. Marea ocazie s-a produs în min. 76, cînd Marica i-a întors serviciul lui Stancu, dar ex-stelistul, presat tot de Abidal, a tras pe lîngă poartă din 8 metri. Franţa ar fi putut cîştiga în min. 88, dacă arbitrul ar fi acordat penalty la intervenţia lui Bourceanu asupra lui Ribéry. Şi asta a fost tot. Aveam nevoie de o victorie, dar cu echipa actuală, remiza cu Franţa este un rezultat remarcabil. Din păcate, nu ne ajută!


Gazonul a cedat

 
* Selecţionerul Victor Piţurcă a avut ghinion şi de data aceasta: Cristi Săpunaru s-a accidentat la încălzire fiind înlocuit cu un debutant, Srdjan Luchici. În min. 43, s-a accidentat şi Costin Lazăr (excelent) pînă atunci, ceea ce l-a obligat pe Piţurcă să schimbe aşezarea echipei * Dacă debutul lui Luchin poate fi considerat bun, în ciuda unor inexactităţi, Chiricheş a jucat excelent, avînd trei intervenţii salutare * Presimţirile sumbre s-au adeverit în privinţa stării terenului. Gazonul a cedat după o jumătate de oră, apărînd pe teren numeroase găuri, care au pus în dificultate jucătorii ambelor echipe. Ce bine ar fi fost să se fi jucat meciul cu Argentina şi apoi, unele jocuri de campionat, pentru rodaj... *Mircea Sandu a stat în tribuna oficială alături de preşedintele FIFA, Josef Blatter * La sfîrşitul partidei, jucătorii tricolori au fost huiduiţi, poate nemeritat, de către publicul de pe noul stadion.

N-a fost minune la Zenica

 
Rezultatul de egalitate în meciul de la Bucureşti ar fi menţinut speranţele tricolorilor în calificare, dacă Belarus reuşea să ţină Bosnia în şah, la Zenica. Echipa slavă s-a luptat cu multă ardoare, într-un meci aspru, cu multe cartonaşe galbene, rezistînd multă vreme cu un om în minus, după eliminarea lui Kalacev din min. 34. Însă a cedat la două minute, după ce a fost trimis la vestiare al doilea jucător al oaspeţilor, Martînovici (’85). Inevitabilul s-a produs două minute mai tîrziu, cînd Misimovic a adus golul victoriei pentru bosniaci. Pentru tricolori este nevoie de o minune cît toate zilele pentru a mai spera, în sensul că Luxemburg trebuie să facă, tot pe teren bosniac, ceea ce n-a reuşit Belarus. Chiar dacă Luxemburg a învins, ieri, Albania cu 2-1, prin golurile realizate de Bettmer (’27), Joachim (’78), respectiv, Bogdani (’64).


Clasamentul grupei D


1. Franţa 8 5 2 1  11-3 17
2. Bosnia 8 5 1 2  11-7 16
3. Romania 8 3 3 2  10-6 12
4. Belarus 9 3 3 3  6-5 12
5. Albania 8 2 2 4  6-10 8
6. Luxemburg 9 1 1 7  3-16 4

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.