Sport

Un nou tie-break de pomină

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 666 vizualizări
La US Open, Djokovic a cîştigat prelungirile primului set cu 16-14 în faţa ucraineanului Dolgopolov * răsturnare incredibilă în turneul feminin: Caroline Wozniacki a învins-o pe Kuzneţova după ce a fost condusă cu 6-7, 1-4!

Liderul clasamentului ATP, sîrbul Novak Djokovic, şi favoritul numărul trei al turneului US Open, Roger Federer, au obţinut, ieri, calificarea în sferturile de finală ale ultimului Grand Slam din acest an.Djokovic a avut un prim set de calvar în faţa ucraineanului Oleksandr Dolgopolov (nr. 22), decis la un tie-break încheiat cu scorul de 16-14 ! În continuare, a fost din ce în ce mai uşor pentru jucătorul numărul 1 al tenisului mondial, care s-a impus cu 6-4, 6-2, timpul total al jocului fiind de două ore şi jumătate. Djokovic va juca în sferturi cu compatriotul său, Janko Tipsarevic (nr. 20), care a trecut cu 7-5, 6-7, 7-5, 6-2 de spaniolul Juan-Carlos Ferrero. Federer, aflat într-o formă de zile mari, s-a distrat cu argentinianul Juan Monaco (6-1, 6-2, 6-0) şi va avea un meci de zile mari în sferturi cu favoritul numărul 11, Jo-Wilfried Tsonga, cel care l-a scos din cursă la Wimbledon, în acest an. Tsonga a cîştigat după un meci spectaculos, scor 7-5, 6-7, 7-5, 6-2 în faţa americanului Mardy Fish (nr. 8).
În optimile feminine s-a disputat un meci de zile mari, între lidera mondială, daneza Caroline Wozniacki şi Svetlana Kuzneţova (Rusia, nr. 15). După trei ore de joc, Caroline a reuşit o spectaculoasă răsturnare de scor. După ce a pierdut la tie-break primul set şi a fost condusă în cel de-al doilea cu 1-4, jucătoarea nordică a întors soarta setului, cîştigînd cu 7-5. Demoralizată, Svetlana a cedat fără drept de apel actul decisiv cu 1-6. Deşi conduce topul WTA de un an şi jumătate (cu o scurtă pauză în care a cedat supremaţia în faţa belgiencei Kim Clijsters), Caroline Wozniacki nu are încă nici un turneu de Grand Slam cîştigat. Ea va juca în sferturi cu germana Andrea Petkovic (nr. 10), care a dispus cu 6-1, 6-4 de Carla Suarez (Spania).  În  alte două partide din optimi, Anastasia Pavliucenkova (Rusia/nr.17) a învins-o pe Francesca Schiavone (Italia/nr.7), scor 5-7, 6-3, 6-4, iar Serena Williams (SUA/nr.28) a cîştigat în faţa jucătoarei Ana Ivanovic (Serbia/nr.16), scor 6-3, 6-4. Williams şi Pavliucenkova se vor întîlni în sferturi, facă în care mai sînt stabilite deja partidele Flavia Pennetta – Angelique Kerber şi Vera Zvonareva – Samantha Stosur.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.