Sport

Obreja, cară-te odată!

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 785 vizualizări
* AIBA a exclus Federaţia Romană de Box din competiţii, datorită grandomaniei preşedintelui * COSR şi ANST au sistat finanţarea către Federaţie * oameni cu greutate din box cer demisia urgentă a lui Rudel Obreja


Federaţia Romană de Box a fost exclusă din Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), începînd de ieri, şi, în consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) anunţă că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate. “Acest lucru se datorează, conform scrisorii, faptului ca Federaţia Romană de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federaţia Romană de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, începînd cu 06.09.2011, iar această decizie va fi ratificată la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfăşura pe 24 septembrie. Dat fiind că sportivii romani nu vor mai putea reprezenta Romania în nici o competiţie internaţională, COSR anunţă că opreşte orice finanţare pentru orice proiect al Federaţiei Romane de Box", se arată într-un comunicat al COSR, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX. Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box.  Şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, a anunţat sistarea finanţării pentru FRB:  "Vom căuta o cale legală. Vom finanţa doar cluburile, pentru că nu putem să îi împiedicăm pe sportivi să participe la competiţiile internaţionale. Finanţarea către Federaţia Romană de Box va fi sistată şi aşteptăm să vedem ce va urma, dacă Obreja îşi va da sau nu demisia", a spus Doina Melinte, preşedintele ANTS. "Momentan nu am primit nimic de la AIBA privind dezafilierea federaţiei, dar în cazul în care această informaţie se confirmă, o să atacăm decizia la TAS şi o să cerem amînarea suspendării pînă la soluţionarea cazului. Timp în care vom cere şi permisiunea ca sportivii romani să participe sub steagul olimpic. Este ultima armă de a mă determina să plec. Ei lovesc în sportivi. Ei sînt cei care îi sacrifică şi nu eu", a declarat Rudel Obreja.
Vasile Catea: “Obreja a distrus boxul romanesc”
Oamenii grei din boxul romanesc nu sînt de acord cu lupta donquijotescă a lui Obreja cu mai-marii boxului mondial:  " Obreja a distrus boxul romanesc. Era previzibilă o asemenea decizie atîta timp cît Obreja este preşedintele federaţiei. El a spus doar verbal că se autosuspendă. E clar că Obreja ne-a luat pe toţi de proşti. Nu se poate aşa ceva. Acum tragem ponoasele actelor iresponsabile ale lui Obreja", a spus, pentru MEDIAFAX, Vasile Catea, fost vicepreşedinte şi preşedinte interimar  al Federaţiei Romane de Box, în prezent preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi.  Oficialul ieşean a mai adăugat că o reafiliere este aproape imposibilă în perioada imediat următoare şi că boxerii romani vor rata Olimpiada de la Londra. "E greu de crezut că se mai poate face ceva acum. Lotul olimpic de box al Romaniei trebuia să participe începînd cu 16 septembrie la Mondialele de la Baku. Acest lucru este imposibil. La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte Olimpiada de anul viitor. O posibilă reafiliere ar putea fi făcută de-abia anul viitor, în februarie, cînd va avea loc Congresul AIBA, dar şi asta este greu de crezut. În urma acestei dezafilieri, vor rămîne pe drumuri mulţi antrenori şi mulţi sportivi deoarece COSR şi ANST vor opri orice finanţare pentru orice proiect al FRB. În aceste condiţii, mulţi pugilişti vor alege boxul profesionist", a precizat Vasile Catea.

Titi Tudor şi Ion Moroiţă cer demisia lui Obreja
O altă voce competentă, Titi Tudor (primul antrenor al lui Doroftei), cere demisia urgentă a lui Obreja:  " Consecinţele vor fi grave şi se vor vedea în timp.În plan apropiat, sportivii care au muncit patru ani îşi văd în mare parte spulberat visul de a ajunge pe ringul olimpic de la Londra. Ne trebuie măsuri urgente prin care să grăbim reafilierea federaţiei la forul mondial al boxului amator. Rudel Obreja ar trebui să părăsească fotoliul măcar în doisprezecelea ceas, pentru că, indiferent de sprijinul pe care crede că îl primeşte din alte părţi, s-a demonstrat, cu AIBA nu-i de joacă. Este o lecţie amară pentru tot boxul nostru", a afirmat Titi Tudor.
Descoperitorul unui alt pugilist de frunte, Adrian Diaconu, este vorba de antrenorul emerit Ion Moroiţă consideră dezafilierea FRB drept “actul de deces al boxului romanesc”. "Excluderea federaţiei este practic actul de deces al boxului romanesc. Obreja trebuia să înţeleagă faptul că nu poate rezista. Trebuia să renunţe la funcţie în beneficiul tuturor: sportivi, antrenori, federaţie. Dar nu a făcut-o, a pus ambiţiile personale pe primul plan, a preferat să sacrifice boxul romanesc. Nu este numai el vinovat, ci şi cei din preajma lui care l-au susţinut şi aprobat", a explicat Moroiţă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.