Sport

Mai creşteţi, fetelor!

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 726 vizualizări
Jucătoarele noastre de tenis şi-au încheiat participarea la US Open, cu un bilanţi contradictorii: victorii de prestigiu, urmate de înfrîngeri la adversare inferioare * tie-break record între Samantha Stosur şi Maria Kirilenko


Ultima speranţă într-o calificare de prestigiu a unei jucătoare romane în sferturile unui turneu de Grand Slam s-a năruit, duminică seara la Flushing Meadows. După ce a învins-o pe puternica jucătoare cehă Lucie Safarova, Monica Niculescu a cedat, sec, cu 4-6, 3-6, în faţa germanei Angelique Kerber, situată cu 34 de locuri în urmă, în ierarhia WTA. Caracteristic pentru jucătoarele noastre, dacă amintim şi cazul Alexandrei Dulgheru şi Simonei Halep care, după ce au eliminat cîştigătoarele de la Wimbledon, respectiv, Roland Garros, au cedat în faţa unor adversare mai slab cotate. Există o explicaţie, fetele noastre sînt extrem de talentate, dar sînt şi tinere şi poate că nu au experienţa necesară de a lega victoriile.
Dacă am terminat-o cu simplul la US Open, rezistăm în sferturi la dublu cu Horia Tecău. Împreună cu prietenul său suedez, Robert Lindstedt, Horia a trecut de optimi, cei doi dispunînd de perechea italiană Daniele Bracciali/Potito Starace, în două seturi cu tie-break. Adversarii lor din sferturi vor fi alţi doi italieni, ceva mai periculoşi, Simone Bolelli şi Fabio Fognini, dovadă victoria cu 7-5, 6-4 în faţa unei perechi foarte tari, Mark Knowles / Xavier Malisse (Bahamas / Belgia).
Dacă s-ar fi calificat în sferturi, Monica s-ar fi confruntat cu Flavia Pennetta, “terminatoarea” Maşei Şarapova, italianca dispunînd cu 6-4, 7-6 de chinezoaica Peng Shuai. Tot în optimile feminine s-a înregistrat şi un record. Australianca Samantha Stosur şi rusoaica Maria Kirilenko, au jucat cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam. Tie-break-ul de pomină s-a înregistrat în setul II, după ce Samantha l-a cîştigat pe primul cu 6-2. Rusoaica s-a impus în acest final de set cu 17-15, acest tie break avînd un punct mai puţin decît cel jucat de John McEnroe şi Bjørn Borg în al patrulea set al finalei din 1980 de la Wimbledon (18/16).  În total, setul al doilea al meciului dintre Stosur şi Kirilenko a durat o oră şi 24 de minute, iar în final, s-a impus australianca, adjudecîndu-şi setul decisiv cu 6-3. Samantha Stosur a stabilit un record şi în turul trei la US Open, cînd s-a impus în faţa Nadiei Petrova în cel mai lung meci de simplu feminin din istoria turneului american, de la introducerea tie break-ului, în 1970. Partida a durat trei ore şi 16 minute şi s-a încheiat cu scorul de 7-6, 6-7, 7-5. Samantha Stosur va juca în sferturi cu favorita nr. 2, Vera Zvonareva, care a dispus de Sabine Lisicki (Germania) cu 6-2, 6-2.
La simplu masculin, s-au jucat ultimele meciuri din turul III, surpriza fiind tînărul american Donald Young. După ce l-a scos din cursă pe elveţianul Stanislas Wawrinka, acesta a mai făcut o victimă pe lista favoriţilor, trecînd cu 7-5, 6-4, 6-3 de argentinianul Juan-Ignacio Chela. Să vedem dacă îi va merge şi cu Andy Murray, scoţianul dispunînd cu 6-1, 6-4, 6-2 de spaniolul Feliciano Lopez. Alte rezultate: Gilles Simon (Franţa) – Juan Martin del Potro (Argentina) 4-6, 7-6, 6-2, 7-6; David Ferrer (Spania) – Florian Meyer (Germania) 6-1, 6-2, 7-6; Andy Roddick (SUA) – Julien Benneteau (Franţa) 6-1, 6-4, 7-6; Gilles Muller (Luxemburg) – Igor Kuniţîn (Rusia) 6-1, 6-4, 6-2; Rafael Nadal (Spania) – David Nalbandian (Argentina) 7-6, 6-1, 7-5; John Isner (SUA) – Alex Bogomolov (SUA) 7-6, 6-4, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.