Sport

N-au rival pe apa

Ziarul de Vrancea
19 aug 2011 760 vizualizări
Canoistii Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu si-au pastrat, la Szeged, titlul mondial in proba de C2 500 m, iar echipajul de canoe 4 a obtinut medalia de argint

Sportivii Victor Mihalachi si Alexandru Dumitrescu au cistigat, ieri, medalia de aur in finala probei de canoe dublu 500 de metri de la Campionatele Mondiale de la Szeged, pastrindu-si titlul cucerit anul trecut. Cei doi sportivi romani au ocupat prima pozitie pe podium, fiind urmati de cuplul azer  Bezuglii-Prokopenko, iar medalia de bronz a revenit germanilor Kretchmer si Kuchela. Mihalachi si Dumitrescu sint calificati si in finala probei olimpice de canoe dublu 1000 de metri, tot din postura de campioni mondiali, urmind a lua startul astazi, la fel ca alte patru echipaje din delegatia Romaniei (K2 500 metri, la feminin si masculin, C1 500 metri masculin si K4 1000 metri masculin).
Tot ieri, echipajul masculin de canoe patru al Romaniei a cistigat, medalia de argint pe distanta de 1000 de metri, obtinind aceeasi performanta ca la editia anterioara. Echipajul Romaniei de C4, format din sportivii Gabriel Gheoca, Catalin Costache, Mihail Simion si Florin Comanici, a trecut linia de sosire la mare lupta cu echipajul Ungariei, fiind nevoie de fotofinish, pentru departajare. Pe primul loc s-au clasat canoistii din Belarus.
Prima medalie la CM de la Szeged a fost adusa Romaniei, joi, de campionul european Iulian Serban, aur in proba de K1 200 metri, din cadrul competitiei de paracanoe, rezervata persoanelor cu dizabilitati. Delegatia Romaniei la CM de la Szeged include 15 baieti si 9 fete, obiectivele impuse fiind de cistigare a cite unei medalii intr-o proba olimpica si una neolimpica, plus doua clasari pe locurile 4-6. Oficialii FR Kaiac-Canoe au declarat inaintea plecarii la Szeged ca spera si la patru calificari la Jocurile Olimpice.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.