Sport

Canada se cutremura

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 795 vizualizări
Sarapova si Zvonareva au fost eliminate la Toronto, iar Federer a pierdut din nou in fata lui Tsonga, la Montreal

 Jucatoarea rusa de tenis Maria Sarapova (favorita numarul 5) a fost eliminata, joii, in turul trei al turneului de la Toronto de o sportiva din Kazahstan, Galina Voskoboeva, numarul 135 mondial. Voskoboeva este revelatia turneului, dupa ce a eliminat trei jucatoare mai bine clasate, Marion Bartoli (Franta), Flavia Pennetta (Italia) si, acum, Sarapova, scor 6-3, 7-5. O alta surpriza de la Toronto a fost eliminarea unei alte rusoaice, Vera Zvonareva (nr. 3 mondial), de catre Agnieszka Radwanska (Polonia), scor 3-6, 5-7. In sferturi, Voskoboeva o va intilni pe Viktoria Azarenka (Belarus), care a trecut cu 6-1, 6-2 de spaniola Maria-José Martinez. Alte rezultate din optimi: Samantha Stosur (Australia) – Li Na (China) 6-2, 6-4; Andrea Petkovic (Germania) – Petra Kvitova (Cehia) 6-1, 6-2; Roberta Vinci (Italia) – Ana Ivanovic (Serbia) 7-6, 6-2; Serena Williams (SUA) – Zheng Jie (China) 4-6, 6-3, 6-3; Lucie Safarova (Cehia) – Francesca Schiavone (Italia) 6-3, 6-3. In primul sfert, Samantha Stosur a trecut cu 6-4, 6-1 de Roberta Vinci, celelalte trei partide (Azarenka – Voskoboeva, Radwanska – Petkovic si Safarova – Williams) incheindu-se asta-noapte.

Elvetianul Roger Federer, numarul trei mondial, a fost eliminat  in optimile de finala ale turneului ATP Masters 1000 de la Montreal de catre francezul Jo-Wilfried Tsonga, cu scorul de 6-7, 6-4, 1-6. Tsonga l-a eliminat pe Federer si la turneul de la Wimbledon. In schimb, liderul mondial, sirbul Novak Djokovic, s-a calificat in sferturi dupa ce a trecut de croatul Marin Cilic, scor 7-5, 6-2. Djokovic  a inregistrat a 50-a victorie a sezonului, singura infringere fiind in semifinalele de la Roland Garos, in fata lui Roger Federer. Novak Djokovic a cistigat turneul canadian in 2007. Revelatia turneului, croatul Ivan Dodig, care a reusit eliminarea lui Rafael Nadal, a iesit din cursa din cauza sirbului Janko Tipsarevic, care l-a invins cu 6-1, 6-4. Alte rezultate: Tomas Berdych (Cehia) – Ivo Karlovic (Croatia) 6-3, 7-6; Mardy Fish (SUA) – Ernests Gulbis (Letonia) 4-6, 6-3, 6-4; Gaël Monfils (Franta) – Viktor Troicki (Serbia) 3-6, 7-6, 7-6; Nicolas Almagro (Spania) – Richard Gasquet (Franta) 7-6, 6-3. In sferturi, Tsonga va juca impotriva lui Almagro, Djokovic se va confrunta cu Monfils, celelalte doua partide fiind Fish-Wawrinka si Berdych – Tipsarevic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.