Sport

Patru din cinci

Ziarul de Vrancea
8 aug 2011 697 vizualizări
* majoritatea adversarelor echipelor romanesti in play-off-ul Europa League au obtinut victorii in week-end * exceptia se numeste Vorskla Poltava, facuta mat de romanul Florescu si uzbekul Satkih * Zicu a marcat in etapa de debut pentru TSKA Sofia


Toate cele cinci formatii cu care se vor confrunta echipele romanesti in faza play-off a Ligii Europa au evoluat in competitiile interne. Echipa poloneza WKS Slask Wroclaw, adversara Stelei, a trecut in etapa secunda a campionatului cu 4-0 (3-0) de LKS Lodz, formatie care, in urma acestui rezultat, a preluat lanterna, in timp ce Slask se afla pe locul secund, cu patru puncte, la egalitate cu Lech Poznan (locul I), Jagiellonia Bialystok si Polonia Varsovia. Golurile au fost inscrise de Sztylka (‘5 – penalty, ’38), Voskamp (’44) si Madej (’48).
Austria Viena a intilnit, in primul tur al Cupei Austriei formatia de amatori Admira Mödling pe care a invins-o in deplasare cu 3-1, dupa ce amatorii au condus cu 1-0 din min. 15, prin golul lui Krenn. Vienezii au marcat apoi de trei ori, reusitele apartinind lui Margreitter (’33), Linz (’64) si Jun (’76). Austria Viena este adversara echipei Gaz Metan Medias. Sparta Praga, adversara echipei FC Vaslui, a jucat in etapa a II-a a campionatului pe teren propriu pe FK Baumit Jablonec, pe care a invins-o cu 2-1. Golurile au fost realizate de Kweuke (’11), Matejovsky (’30) / Lafata (’34). Dupa doua etape, Sparta are punctaj maxim (sase puncte), la fel ca si liderul, FC Hradec Kralove, Bohemians Praga si FK Pribram.
De asemenea, si TSKA Sofia, adversara Stelei, a reusit o victorie debutind cu succes in campionatul bulgar. Echipa pregatita de Milen Radukanov a cistigat, in deplasare derbiul sofiot cu Lokomotiv, scor 2-1. Delev a deschis scorul in min. 3, iar romanul Ianis Zicu l-a majorat in min. 58, feroviarii reducind din handicap in min. 72, prin Romanov.
Singura “repetenta” a fost Vorskla Poltava, adversara dinamovistilor in play-off-ul Europa League. Vorskla a fost invinsa pe teren propriu de Arsenal Kiev cu 0-2, golurile fiind marcate in finalul primei reprize: mai intii, internationalul roman George Florescu (integralist) a marcat in min. 44, printr-un sut cu efect de la 20 metri, apoi uzbekul Maksim Satkih a facut 2-0 in timpul aditional dinainte de pauza. La Arsenal, celalalt roman din lot, Ionut Mazilu, a jucat pina in min. 74. Dupa cinci etape, Vorskla ocupa locul V, cu noua puncte, in urma echipelor Sahtar Donetk (13 p), Dinamo Kiev (11), Metalist Harkiv (11) si Arsenal Kiev (9).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.