Sport

Puiu Iordanescu: "Ma mir ca Focsaniul nu are macar o echipa in liga a II-a"

Laurențiu Muscalu
7 aug 2011 1790 vizualizări
Fostul selectioner al Romaniei, Anghel Iordanescu spune ca stadionul din Ghencea este pentru Steaua adevarata casa

Puiu Iordanescu nu intelege de ce la Focsani nu exista macar o echipa de liga a II-a. Fiul sau, Edi Iordanescu a evoluat in anii 1999-2000 in echipa Unirea Focsani, aflata atunci in esalonul secund. Fostul selectioner spune ca a vrut sa aduca un meci al nationalei la Focsani, dar baza sportiva nu a corespuns.  (Laurentiu MUSCALU)


R: Ce spuneti despre ultimele transferuri facute de Steaua?

A.I.: S-au adus jucatori buni. Ramine de vazut cit de repede se vor integra in echipa. Este foarte important de realizat asta cit mai repede. Fratii Costea, Prepelita si Bourceanu pot aduce acel plus de valoare si consistenta in jocul Stelei.

R: Este Steaua favorita la titlu?

A.I.: M-as bucura ca Steaua sa ia titlul dupa cinci ani de seceta, dar mi-e greu sa spun asta dupa doar doua etape. Vreau sa-i vad la joc si pe noii jucatori. Ei trebuie sa formeze un grup unit pentru a se bate la titlu. Multi dintre jucatorii care au trecut pe la Steaua nici nu constientizau ce important este sa imbraci culorile ros-albastre.

R: Cit de grea este pentru jucatori mutarea din Ghencea?

A.I.: Steaua fara Ghencea nu poate exista. Pe acest stadion s-au realizat cele mai importante performante din istoria fotbalului romanesc. Steaua traieste prin Ghencea. Eu spun ca se va reveni asupra acestei decizii si reprezentantii MAPN si cei ai Stelei vor gasi o cale de mijloc. Nu poti sa joci meciurile de acasa pe unde apuci. Steaua risca sa nu mai aiba identitate.

R: Credeti intr-o impacare intre suporteri si Gigi Becali?

A.I.: Gigi Becali a investit multi bani la Steaua si cerea sa fie respectat pentru asta. A facut si el greseli, dar sint convins ca Gigi va sti cum sa se impace cu fanii Stelei. O sa vedeti ca Steaua va reveni, in scurt timp, pe Ghencea.  


"Generatia lui Hagi trebuie sa joace pe "National Arena"

R: San Marino in locul Argentinei. Nu e rusinos?

A.I.: Era greu de gasit un adversar de calibru in aceasta perioada pentru ca toate nationalele mari isi aranjasera meciuri cu mult timp in urma. S-a comentat atit de mult despre refuzul Argentinei, incit nu vad ce as mai putea spune.


R: Gica Popescu si Hagi vor sa joace si pe ei pe National Arena. Credeti ca se umple stadionul?

A.I: E normal. Hagi, Popescu, Petrescu si ceilalti merita sa fie cunoscuti si de cei mai tineri care nu i-au vazut pe viu in meciurile nationalei. Sint convins ca se va umple stadionul.

R: Cine e favorita la titlu?

A.I.: Sint cinci sau sase echipe care se vor lupta pina in ultima clipa pentru titlu. Imi doresc sa cistige Steaua.


R: Ati fost un apropiat al fotbalului din Focsani...

A.I.: Edi a jucat la Focsani si s-a simtit foarte bine. Am fost si eu la Focsani pe vremea cind eram selectioner al nationalei Romaniei si chiar speram sa jucam un meci amical acolo, asta daca baza sportiva ajungea la un standard normal. Se incepuse bine cu suprafata de joc, dar apoi a cazut totul. Criza s-a extins s i din pacate se pare ca a ajuns si la Focsani. Ma mir ca in prezent Focsaniul nu are macar o echipa de liga a II-a.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lancelot, acum 4644 zile, 17 ore, 55 minute, 46 secunde
de ce se mira ??? sa nu se mire sa-l intrebe pe OMu de ce n-are Focsaniul echipa, si unde sunt milioanele de dolari care s-au adunat pt echipa in anii 2000 ..... cre ca mai are ceva si acum pusi pt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.