Sport

Catalin Voicu si Albert Florea, sponsorizati de compania MOL

Dan Chiriac
2 aug 2011 1818 vizualizări
Cei doi vor fi sustinuti financiar pina la finalul anului u atletul si judoka de la LPS Focsani, respectiv CS Unirea Focsani, vor participa la stagii de pregatire si intreceri organizate de federatiile de atletism si judo u acestia isi pot cumpara si echipament din banii companiei

Doi dintre cei mai buni sportivi vrinceni in anul 2011 vor primi sprijin din partea companiei MOL Romania. Atletul Catalin Voicu si judoka Albert Florea vor primi sprijin financiar pentru a se pregati in acest an. Cei doi se afla printre cistigatorii Programului de Promovare a Talentelor ”Pot ajuta?” organizat de Fundatia pentru Comunitate. Lista celor 138 de candidaturi cistigatoare a fost publicata recent pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Valoarea totala a sponsorizarilor oferite prin acest program este de peste 310.000 RON.  Ajuns la cea de-a sasea editie, Programul de Promovare a Talentelor ”Pot ajuta?” este destinat copiilor si tinerilor talentati care au obţinut deja premii nationale si internationale la competitii sportive sau artistice si au nevoie de sprijin financiar pentru a progresa. „Acestia vor fi sustinuti în dorinta lor de a se deplasa la competitii, stagii de pregatire sau de a achizitiona echipamentele, instrumentele necesare pregatirii lor. La acest program în mod obisnuit pot participa copii si tineri cu virste între 8 şi 18 ani”, se arata intr-un comunicat al Fundatiei pentru Comunitate. Dosarele depuse in acest an au fost evaluate de doua jurii de specialitate, juriul de sport fiind condus de Violeta Beclea-Szekely, vicecampioana olimpica la atletism, director al departamentului de marketing si comunicare din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Român, iar cel de arte de violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania.
Cei care au initiat aceasta campanie promit ca vor dezvolta si mai mult prioiectul in anii urmatori. ”Suma oferita tinerelor talente a crescut cu 30 de procente în acest an fata de editia precedenta. Consideram însa ca sprijinul acordat acestei categorii constituie o investitie în viitor”, a declarat Kinga Ágnes Daradics, director executiv MOL România. Si presedintele Fundatiei pentru Comunitate considera ca programul a prins foarte mult in tara. „Este o satisfactie extraordinara sa-i vezi pe copii ca depun dosare din ce în ce mai voluminoase, cu diplome din ce în ce mai valoroase. Vazind progresul lor am hotarit sa raminem alaturi de cei mai talentati dintre ei si în pragul maturitatii. Din acest motiv am extins programul si pentru categoria de virsta de 19-20 ani” – a declarat Árpád Gazda, presedintele Fundatiei pentru Comunitate.

Campion balcanic, campion national

Atletul Catalin Voicu este multiplu medaliat la intrecerile la care a luat parte in acest an. Voicu a devenit campion national la juniori I, in proba de 800 de metri, s-a clasat pe locul cinci la internationalele de atletism ale Romaniei si, in urma cu trei saptamini, a devenit campion balcanic la altetism, in cursa ce a avut loc la Edirne, in Turcia. Apoi, Voicu a participat la europenele de la Tallin, dar nu a prins finala.

Sportivul este legitimat la Liceul cu Program Sportiv Focsani si este antrenat de profesorul Gicu Alecsandrescu. Judoka Albert Florea a devenit campion national de juniori in primavara. Antrenat de Silviu Rentea, Florea s-a impus si la un puternic turneu international sub 17 ani ce a avut loc la Bucuresti. Cei doi sportivi vrinceni sint favoriti pentru  a obtine premii valoroase si la Gala Sportului Vrincean la finalul acestui an. Florea si Voicu vor putea sa se antreneze si sa ia parte la intrecerile organizate de federatii, gratuit, pina la finalul acestui an, dar si sa-si achiztioneze pe banii companiei echipament sportiv sau materiale de antrenament. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.