Sport

Trei "regine" au condus echipa de sah la titlul national

Dan Chiriac
1 aug 2011 1517 vizualizări
Sahul vrincean a obtinut primele doua medalii de aur din istorie .Eechipa de baieti s-a clasat pe locul sase


Trei adolescente din Focsani au reusit sa aduca titlul national de sah la Focsani la juniori fete 16 ani. Sportivele de la CSM 2007 Focsani au obtinut o performanta istorica in competitia care a avut loc la Iasi. Bianca Banciu, Andreea Toma si Elena Toma, sint pregatite de profesorul Mihai Strimbu, ajutat de Aurelian Grigore. Focsanencele au obtinut doua medalii de aur la sah clasic si sah rapid si una de argint la sah blitz. „Este singura performanta din sahul vrincean. Pina acum nu s-a luat niciodata o medalie cu exceptia unui bronz obtinut in urma cu doi ani la junioare  14 ani. Cele doua medalii de aur au fost obtinute in detrimentul unor echipe de referinta in sahul din tara cum ar fi Clubul Central Bucuresti, CSS Tg. Mures, Viitorul Cluj sau CSM Craiova. Este o premiera istorica pentru sahul din judet si speram ca cele trei fete sa aiba in continuare rezultate deosebite”, ne-a spus antrenorul Mihai Strimbu. Delegatia focsaneana a fost condusa de delegatul Aurelian Grigore, care a indeplinit calitatea de capitan de echipa. „CSM Focsani 2007 a schimbat legile sahului vrincean. De acum, sportul mintii se va juca cu trei regine  create dintr-un material special si poleite cu doua straturi de aur. Este meritul parintilor care au facut eforturi si au adus bani de acasa pentru deplasare, dar si a dascalilor de la scoala care se ocupa de educatia lor. Nu in ultimul rind trebuie felicitat Mihai Strimbu, cel care le-a descoperit si le-a adus pina aici. Este de remarcat si performanta echipei de baieti care a luat locul sase la categoria 12 ani desi nu au avut decit doi baieti, iar la a treia masa a jucat o fata. Catalin Patrascu, Cosmin Vasiliu si Viviana Mihaila s-au clasat pe un loc meritoriu”, a spus Aurelian Grigore, capitanul echipei de sah. Toate cele trei sportive sint componente a lotului national de sah si spun ca au ajuns din intimplare sa practice sportul mintii. Toate au un vis care nu pare a fi nerealizabil: sa fie campioane mondiale. Surorile Toma, dar si Banciu au cistigat de-a lungul carierei mai multe turnee, dar niciodata nu au reusit sa se impuna la nationale. Fetele urmeaza sa fie premiate in perioada urmatoare de catre municipalitate. Festivitatea s-ar putea amina pina la intoarcerea primarului Bacinschi din concediu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.