Sport

Emil Crihana - “Peste patru ani vrem sa fim in Liga intii”

Dan Chiriac
28 iul 2011 1925 vizualizări
Sponsorul principal al echipei de handbal junioare I a investit masiv in lotul de jucatoare, aducind noua jucatoare de la Constanta, Suceava si Buzau u cu un buget de 200.000 de lei, focsanencele au ca obiectiv promovarea in 2015 in prima liga de handbal feminin

Proiectul LPS Academica Focsani pare a prinde tot mai mult contur. Echipa de handbal junioare I are planuri mari pentru urmatorii ani, iar scopul final este promovarea in prima liga, cel mai tirziu in 2015. Chiar daca in acest moment telul pare indepartat, investitiile masive facute in echipa de sponsorul principal Emil Crihana, de la firma Altdorf Tehnik, dar si de Liceul cu Program Sportiv si alte 12 firme arata ca planurile sint foarte serioase. Au fost transferate jucatoare de la Constanta, Suceava si Buzau, care au fost cazate in apartamente de lux. De asemenea, au fost formate echipe de junioare II si III, iar fetele aduse din mai multe localitati ale judetului au fost cazate in camere refacute de la LPS Focsani. Azi, echipa de handbal junioare I de la Academica va pleca in cantonament la mare, in statiunea Venus. “Vom avea 24 de jucatoare care vor face pregatire centralizata la Perla Venusului, timp de opt zile, iar doua vor ramine acasa pentru ca sint accidentate si trebuie sa urmeze o perioada de refacere. Avem noua handbaliste noi aduse de la echipele din Buzau, Constanta si Suceava. Nu a fost usor pentru ca a trebuit sa purtam tratative si cu parintii, sa le rezolvam situatia cu scoala si sa avem acceptul clubului unde au fost legitimate”, ne-a spus Emil Crihana. Jucatoarele transferate la Focsani sint urmatoarele: Laura Caloian - LPS Buzau - portar, Andreea Dorcu - LPS Constanta - extrema stinga, Georgiana Ciuica - LPS Constanta - extrema dreapta, Roxana Ene - LPS Suceava - inter dreapta, Lavinia Tatarusanu - LPS Suceava - centru, Andreea Petruneac - LPS Suceava - portar, Madalina Ivaniuc - LPS Suceava - inter stinga. Pentru alte doua jucatoare, tratativele sint avansate. “Sportivele au fost cazate in apartamente de lux, unde platim chirie. De asemenea, pentru elevele de clasele 5-9, aduse din judet, am refacut camere la LPS si le-am oferit conditii deosebite pentru a face performanta la clubul nostru”, ne-a mai precizat Emil Crihana.

Buget de 200.000 de lei

Echipa de handbal junioare I are un buget de 200.000 de lei, bani care vor asigura necesarul in sezonul 2011/2012. “Am investit serios, vrem sa oferim conditii deosebite. Am cumparat echipament, treninguri si mingi Givova. Si la echipele mici am luat echipament de calitate, nu dorim chinezarii. Investitia e pe termen lung, a trecut deja un an, acum e al doilea si in al cincilea vrem sa fim in prima liga. Pentru acest an ne-am propus cel putin turneul semifinal la junioare I. La echipele mici vrem sa rodam mai multe jucatoare”, ne-a mai spus Crihana. Pe banca tehnica va ramine profesoara Doina Ene. Bugetul clubului LPS Academica este suportat de 13 firme. “Anul acesta avem un buget de 200.000 de lei din trei surse. 40.000 de lei sint de la 12 firme, 120.000 de la firma care o detin, Altdorf Tehnik, iar restul de la LPS Focsani cu care avem un parteneriat. Cei 120.000 pe care ii ofer clubului inseamna echipamente, bani de transferuri, cazare, masa, servicii medicale, cantonament vara si iarna, angajati, colaboratori, renovari sau materiale promotionale. De asemenea, in perioada urmatoatre vom lansa si site-ul clubului”, ne-a mai spus sponsorul echipei de handbal. Campionatul national de junioare I va incepe in acest an pe 18 septembrie. Inscrierile se fac pina pe 20 august, urmind ca ulterior sa se stabileasca si componenta seriilor. Jucatoarele de la LPS Focsani au facut primul pas spre marea performanta la inceputul acestui an, cind au avut ocazia sa joace citeva minute intr-un meci cu campioanele de la Oltchim Rimnicu Vilcea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.