Sport

Lucian Bute: Focsaniul se afla in inima mea

Laurențiu Muscalu
18 iul 2011 1269 vizualizări
Lucian Bute a recunoscut, in exclusivitate pentru Ziarul de Vrancea, ca are multi prieteni ai boxului si in orasul de pe malul Milcovului

Campionul Mondial la box, Lucian Bute, crede ca Romania are sportivi de mare valoare, in ciuda conditiilor precare de pregatire. Lucian Bute spune ca ii este mai simplu sa se lupte in ring, decit sa faca fata presiunii si invitatiilor de dupa aceste intilniri pentru titlul mondial. (Laurentiu MUSCALU)

R.: A fost mai usor decit intilnirea cu Mendy?

L.B.: Eram sigur ca voi cistiga pentru ca ma pregatisem foarte bine pentru acest meci. A fost prima intilnire pe care o aveam in Romania pentru apararea centurii mondiale si nu puteam sa le dau emotii zecilor de mii de spectatori si milioanelor de fani care au vazut meciul in fata micilor ecrane.

R.: Este francezul un pugilist modest?

L.B.: M-au mihnit discutiile de dupa acest meci. Mendy nu pierduse niciun meci pina la intilnirea cu mine. Probabil ca performantele mele de pina acum nu au vazut bine la anumite persoane. Altfel nu imi explic de unde atita ura in cuvintele lor. Au trecut si nici nu ma mai intereseaza.

R.: Ai facut fata tuturor invitatiilor de dupa partida?

L.B.: Pentru mine, intilnirea cu Mendy a fost mai simpla decit ce a urmat. Invitatii peste invitatii. La ziare, la televiziuni, radiouri si prieteni. Toti vor sa te vada, sa puna mina pe tine, sa le dai autografe. Este un lucru pe care sint obligat sa-l accept. Pe unde am fost, fanii m-au primit extraordinar si le multumesc pentru asta. Fara ei nu as putea sa fac astfel de rezultate.

R.: Focsaniul...

L.B.: Este un oras in care am citiva prieteni ai boxului si care m-au sustinut tot timpul. Focsaniul, ca si celelalte orase din Romania se afla in inima mea.

R.: Ce urmeaza in perioada imediat urmatoare?

L.B.: Mai stau citeva zile in Romania alaturi de cei dragi, dupa care voi pleca in Canada la pregatire.

R.: Ai fost la Supercupa dintre Steaua si Otelul Galati?

L.B.: Am fost invitat de organizatori si nu puteam sa refuz, mai ales ca in finala s-a aflat si Otelul, campioana Romaniei, echipa mea de suflet. Am multi prieteni la Galati. Sper ca Otelul sa se impuna in fata Stelei si sa pregateasca in liniste meciurile din Liga Campionilor (n. r. Interviul a avut loc inaintea meciului dintre Steaua si Otelul GalatI, desfasurat aseara la Piatra Neamt).

R.: Joci fotbal in timpul liber?

L.B.: Sigur. Mai merge la cite o miuta. Dau bine cu stingul. Jucam in curtea scolii cind eram copil si nu cred ca e pusti pe planeta asta care sa nu fi dat macar odata cu piciorul in minge. Am multi prieteni si in lumea fotbalistica. Mutu este unul dintre ei. Hagi a fost si el tot timpul alaturi de mine si mi-a adresat numai cuvinte de lauda. Duckadam, un mare portar. Mi-a aratat ca sportul are acelasi limbaj atunci cind ai de-a face cu oameni de caracter si performeri de clasa.

R.: Romania are in continuare mari campioni. Cum iti explici acest lucru?

L.B.: Romanii sint talentati si muncitori. In ciuda conditiilor precare de pregatire din aproape toate domeniile, romanii sint respectati peste tot in lume.

R.: Leu, Doroftei, Vastag si Bute. Care este cel mai bun?

L.B.: Nu cred ca asta e important. Faptul ca patru romani au aratat lumii intregi ca se pot lupta in marile gale ale lumii arata valoarea. Fiecare dintre noi am demonstrat ca daca ai pasiune pentru un anumit lucru il poti duce la indeplinire. Vastag putea face lucruri memorabile daca se lupta la profesionisti. Era alta perioada si nu cred ca sint eu in masura sa discut despre asta. Scoala de box din Romania are deja un nume si cred ca asta este cel mai important.

R.: Esti mai iubit in Canada decit in Romania?

L.B.: Romania este tara mea si ma simt extraordinar atunci cind sint acasa. Parinti, prieteni, rude, fani, vecini, cu totii imi sint foarte dragi si apropiati, chiar daca pe unii nu i-am vazut niciodata in viata mea. In Canada ma simt foarte bine, oamenii de aici primindu-ma cu bratele deschise. Este a doua mea casa.

R.: Cind erai copil visai sa te vezi cu centura mondiala la briu?

L.B.: Nu. Nici vorba. Imi placeau filmele cu marii boxeri. Imi placeau povestile despre ei.

R.: Asta este si in realitate?

L.B.: Nu stiu ce sa spun. Munca nu prea se vede in filme. Si nici greutatile cu care se confrunta marii campioni. Filmele arata doar lucrurile bune, succesul. Transpiratia, munca, piedicile si multe altele nu se vad. Lucian Bute este un om normal care face cu pasiune boxul. Multumesc pe aceasta cale tuturor oamenilor care au fost si sint alaturi de mine. Le multumesc si contestatarilor. Si ei ma fac mai puternic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 7 ore, 33 minute, 17 secunde
Felicitari d-lui Laurentiu Muscalu pentru profesionalism si competenta dovedite in toate interviurile luate sportivilorpentru Ziarul de Vrancea.Succes in continuare in activitate atat ca ziarist cat citeste integral
, acum 739399 zile, 7 ore, 33 minute, 17 secunde
Felicitari Ziarului de Vrancea pentru un asemenea interviu cu un campion in adevaratul sens al cuvantului,dar Lucian a spus cat se poate de clar ca, Focsaniul se afla in inima lui ca si celelalte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.