Sport

1.300 de dolari si 18 puncte ATP pentru Alexandru Luncanu

Gabriela Draghici
11 iul 2011 700 vizualizări
Componentul lotului Romaniei de Cupa Davis a cistigat in fata liberianului Beidas, care a abandonat in cel de-al doilea set, din motive medicale u favoritul nr. 1, Razvan Sabau, a pierdut in fata lui Beidas in sferturile de finala

Ieri, la arenele de tenis din cartierul Sud a avut loc finala la simplu din cadrul turneului de tenis Vrancea Trophy. In ultimul act al turneului, Alexandru Petru Luncanu, membru al lotului Romaniei de Cupa Davis, si-a mentinut statutul de favorit si l-a invins pe liberianul Bassam Beidas, scor 6-4, liberianul abandonind la scurt timp dupa inceperea celui de-al doilea set. La 4-0 in primul set, liberianul a solicitat interventia fizioterapeutului, acuzind dureri stomacale. Finala a fost urmarita din tribune de aproximativ 50 de spectatori, printre acestia numarindu-se si fostul component al echipei Romaniei de Cupa Davis, Adrian Voinea, care l-a incurajat pe Luncanu. Viceprimarul Bogdan Matisan, alaturi de directorul turneului, Razvan Bucuroiu, a fost prezent sa inmineze cupele si cecul in valoare de 1.300 de dolari cistigatorului, impreuna cu 18 puncte ATP. "Vreau sa multumesc primariei pentru organizarea acestei competitii, si i-as ruga ca si in viitor sa ducem mai departe aceasta traditie, si chiar sa sporim valoarea premiilor. Sper sa reusim sa ridicam si baza materiala la standarde superioare, astfel incit din ce in ce mai multi sportivi de valoare sa fie prezenti pe terenurile de tenis de la Focsani", a mentionat Bucuroiu. Acesta a completat ca spera ca in viitorul apropiat, baza sportiva sa fie redenumita in memoria tatalui sau, antrenorul de tenis George Bucuroiu.


Canicula i-a doborit pe sportivi


In finala probei de dublu desfasurata vineri, 8 iulie, intre Jesper Brunstorm/Markus Erikson din Suedia si Andrei Ciumac/Alexandru Carpen, reprezentantii Moldovei si Romaniei au invins in trei seturi, 6-3 6-7(4) 10-4. Primarul Decebal Bacinshi a fost prezent sa le inmineze cupele si cecul in valoare de 630 de dolari cistigatorilor. Turneul n-a dus lipsa nici de retrageri. Temperaturile caniculare si efortul extrem pe care l-au depus jucatorii ajunsi in sferturile de finala au provocat transportarea de urgenta la spital a unuia dintre cistigatori, spaniolul J. Samper-Montana. Diagnosticat cu deshidratare acuta, spaniolului i s-au administrat perfuzii timp de aproape patru ore. Cu toate ca musculatura sportivului era inca relativ contractata si organismul incomplet refacut, acesta a insitat sa intre pe teren simbata in semifinale favoritului nr, 2 Alexandru Luncanu, fiind insa nevoit sa abandoneze dupa primele trei seturi. In cea de-a doua semifinala, Victor Ionita a fost invins in doua seturi, 6-4 6-4, de libanezul Bassam Beidas, favoritul nr. 6 al competitiei vrincene. In primele zile ale turneului, focsaneanul Lucian Gheorghe a pierdut in fata favoritului nr. 1 Razvan Sabau, care la rindul sau, a pierdut in sferturile de finala in fata lui Beidas, cu 2-1 la seturi. Intrecerea de la Focsani reprezinta unul din cele 8 turnee Futures ce compun Circuitul International al Romaniei, intitulat PROVISION PRO CIRCUIT, sub egida Federatiei Romane de Tenis. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.