Sport

Vlad Dulcescu, campionul nascut dintr-o familie de campioni

Dan Chiriac
21 iun 2011 1079 vizualizări
u tinarul de 15 ani a cistigat titlul national la juniori II, desi nimeni nu ii dadea vreo sansa inainte de concurs u nici macar dupa terminarea cursei, Vlad Dulcescu nu a crezut ca va obtine primul loc u acesta a ajuns la atletism fiind indrumat de parintii sai, fosti atleti de performanta

Sportivul Vlad Dulcescu, de la CS Unirea Focsani, a adus medalia de aur pentru CS Unirea Focsani la campionatele nationale de juniori II. Atletul a alergat cel mai bine in proba de 400 de metri garduri. Sperantele sale erau altele inainte de inceperea intrecerilor desfasurate la stadionul "Iolanda Balas-Sotter" din Capitala. "Am fost repartizat in a doua serie valorica, nu eram cotat cu sanse la medalii. Totusi speram sa iau o medalie, dar nu pe cea de aur. Repartizarea s-a facut in functie de timpii obtinuti la concursurile anterioare. Anul trecut, eu am fost junior III si am alergat la 300 de metri garduri. Acum proba s-a modificat si nu am facut foarte multe curse. Din acest motiv am fost trimis in a doua grupa valorica. Inainte de finala aveam un timp de 60.74 in proba de 400 de metri garduri", ne-a spus Vlad Dulcescu. Desi a alergat in a doua serie valorica, Vlad a reusit un timp foarte bun, 57.42. Marele favorit al cursei, onesteanul Alexandru Cojocaru, s-a aratat foarte surprins de cele intimplate. "Era foarte suparat, m-a intrebat cum am reusit sa progresez trei secunde? I-am raspuns ca m-am antrenat, dar el a concluzionat ca la rindul sau s-a pregatit, dar nu a putut obtine un timp mai bun ca mine. Dupa ce am terminat seria mea m-am gindit ca voi lua locul doi, dar pina la urma a fost si mai bine", ne-a mai spus Vlad Dulcescu.


Cantonament la Gura Humorului


Performanta sportivului nu ar fi fost posibila fara implicare mai multor cluburi si institutii din Vrancea. "A fost 14 zile in cantonament la Gura Humorului. Cu acordul clubului CS Unirea Focsani, unde este legitimat, Vlad a mers in Bucovina si s-a antrenat cu profesorul Gicu Alecsandrescu, de la LPS Focsani. Acesta l-a pus sa alerge linga multiplu campion national Catalin Voicu, lucru care a contat enorm. Apoi, dupa intoarcerea acasa, antrenorul de la club, Fanel Iliescu, a stiut sa-l mentina intr-o forma deosebita. Este meritul celor doi tehnicieni, dar si a clubului Unirea si a Directiei pentru Tineret si Sport care au facut totul pentru a-l ajuta pe Vlad sa obtina acest rezultat", ne-a spus Lucica Dulcescu, mama sportivului. De altfel, Vlad este legitimat la CS Unirea Focsani desi este elev la LPS Foscani. "Mai intii a inceput atletismul la Unirea, apoi i-am spus ca daca vrea sport de performanta trebuie sa mearga la Liceul Sportiv. Nu conteaza ca este legitimat in alta parte, treburile merg bine si asa. Atletismul este un sport foarte greu, unde trebuie sa te antrenezi in fiecare seara, nu odata, de trei sau patru ori pe saptamina", ne-a mai spus Lucica Dulcescu.


"Trebuie sa mai progresez trei secunde"


Vlad Dulcescu nu a ajuns intimplator pe pista de atletism. Numai daca afli ca mama si tatal sau au fost medaliati nationali la atletism ai deja raspunsul cum s-a apucat Vlad de alergat. Lucica Dulcescu a facut performanta in probele de 100 si 200 de metri, in timp ce tatal lui Vlad, Marius Dulcescu, a reprezentat CS Unirea Focsani in proba de 400 de metri. "Cind ii vedeam pe mama si pe tata la atletism credeam ca totul este o joaca. Nu am crezut niciodata ca pot face acest sport. Apoi, tata m-a dus la sala ca sa nu stau in fata blocului degeaba. Am considerat ca va fi ceva de moment, nu m-am gindit la performante. Antrenorul Fanel Iliescu m-a incercat la viteza si la lungime, dar din cauza durerilor de spate am renuntat si am schimbat proba. La garduri am obtinut pina acum doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la nationale", ne-a mai spus Vlad. Visul acestuia este sa ajunga la Campionatele Europene. "E foarte greu, trebuie sa mai progresez trei secunde. Baremul este de 54 de secunde. Dar cu munca se poate orice, important e sa fiu sanatos si rezultatele pot veni", mai crede atletul. (Dan CHIRIAC)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.