Sport

Cupa Satori Focsani, ultima lupta inainte de mondiale

Ziarul de Vrancea
13 iun 2011 1502 vizualizări
Karateka din Vrancea au obtinut aproape o suta de medalii de aur, argint si bronz la competitia desfasurata pe teren propriu u delegatia vrinceana se pregateste de cantonamente si mondialele din Germania

Peste 400 de copii, valorosi karateka juniori au venit simbata dimineata la Sala Polivalenta din Focsani pentru a se intrece la "Cupa Satori", un puternic turneu de karate ce a ajuns la a doua editie. Copii de la 25 de cluburi din tara s-au luptat la doua stiluri, kata si kumite individual. Intrecerile nu au debutat inainte ca sensei Aurel Patru, 7 Dan Karate, antrenor al echipei nationale, dar si presedinte al Federatiei Mondiale SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) sa tina un scurt discurs de deschidere. Patru a asistat apoi la intreceri si s-a aratat incintat de calitatile unora dintre copii participanti. Incepind de la primele ore ale diminetii, concursul s-a desfasurat pe doua suprafete simultan, sportivi de mai multe virste incercind sa impresioneze arbitrii. Rezultatele foarte bune obtinute in ultima perioada de sportivii legitimati la cluburile vrincene au demonstrat ca stradania si seriozitatea pot sa aduca mari impliniri pe plan profesional si prezente cu duimul pe podiumul de premiere. Vrancea a fost reprezentata la aceasta competitie de sportivi de valoare de la CSM Focsani 2007 si Satori Focsani (Sensei Daniel Fusaru), CS Unirea Focsani (Sensei Aurel Giurgea) si CS Kazumi Panciu (Sempai Marius Cojocaru). "A fost o competitie reusita, ne bucuram ca am putut participa si la a doua editie. Au fost peste 400 de copii si sportivii nostri au obtinut medalii, aratind ca au valoare. Ne-am bucurat si de prezenta presedintelui Federatiei Mondiale, lucru care i-a incurajat pe copii sa aiba o evolutie buna", ne-a spus sempai Marius Cojocaru, de la CS Kazumi Panciu.


Karateka se pregatesc pentru mondiale


"Inima" acestui concurs, sensei Daniel Fusaru, a dus la bun sfirsit a doua editie a competitiei organizate de CS Satori si Centrul de Voluntariat Vrancea, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Focsani si al Directiei Judetene pentru Sport. De altfel, festivitatea de premiere, desfasurata simbata seara, a fost onorata de reprezentanti de la DTS Vrancea, Primaria Focsani, CSM Focsani 2007 si Centrul de Voluntariat. Sensei Daniel Fusaru 4 Dan Karate Shotokan - maestru emerit al sportului - s-a aratat incintat de faptul ca sportivi focsaneni au putut evolua in fata propriilor suporteri. Din "arsenalul" atmosferei nu a lipsit vocea crainicului, care anunta fara intrerupere numele karateka ce trebuiau sa evolueze sau sa paseasca pe podium, iar datorita numarului mare de participanti, premierea s-a desfasurat concomitent cu probele. Din tribuna n-au lipsit parintii micutilor karateka, care aplaudau frenetic prestatia pustilor. Intrecerea de simbata a fost o ultima verificare a sportivilor vrinceni inainte de stagiile centralizate de pregatire a loturilor nationale din vara acestui an. Karateka se pregatesc pentru campionatele mondiale ce vor avea loc in Germania. Peste 100 de sportivi de la cele patru cluburi vrincene, CSM Focsani 2007, CS Satori Focsani, CS Unirea Focsani si CS Kazumi Panciu se pregatesc pentru competitia suprema din Germania. Delegatia vrinceana va cuprinde copii, juniori si seniori. In pauza competitiei de simbata, citiva "maestri" ai artelor martiale au sustinut o demonstratie aplaudata la scena deschisa atit de participanti cit si de publicul spectator. (G. DRAGHICI, D. CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.