Sport

Vali Elisei si Ada Moldovan in careul de asi al Europenelor

Ciprian Fânaru
16 dec 2010 675 vizualizări
Cele doua sportive din Vrancea au contribuit la victoria cu 23 - 21 asupra Muntenegrului, Alice marcind si doua goluri

Tricolorele si-au croit drum catre semifinale, executind pe rind nationalele din spatiul ex-iugoslav. Dupa instructia cu Serbia si victoria reconfortanta si aducatoare de liniste cu croatele, nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut si biletele pentru semifinale invingind Muntenegru. Talida Tolnai, propulsata intre buturi de accidentarea Paulei Ungureanu, a facut minuni in poarta, Cristina Neagu a anihilat-o pe vedeta Bojana Popovici, iar Spania a furnizat surpriza surclasind campioana mondiala Rusia. Iata care sint telegrafic "factorii favorizanti" ai calificarii Romaniei in primele patru echipe ale continentului. Si in primele patru ale globului, daca tinem cont ca Europenele de handbal sint mai concentrate valoric decit Mondialele. Romania a terminat pe locul al doilea in grupa, dupa Danemarca, si va juca in semifinale cu cistigatoarea grupei a doua, cel mai probabil Suedia. Pina atunci insa, romancele vor disputa un meci fara miza cu Rusia, ultimul din grupele principale. In alta ordine de idei, Valentina Elisei Ardean este vazuta de Federatia Europeana de Handbal drept una dintre jucatoarele cheie ale reprezentativei tricolore, alaturi de Paula Ungureanu si Cristina Neagu, carora le face si o scurta descriere. Extrema stinga nascuta la Focsani are o cariera handbalistica incredibila care a purtat-o de la citeva cluburi din Romania in Serbia, de unde s-a intors la finalista Ligii Campionilor 2010, Oltchim R. Vilcea. Alice este studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, unde vrea sa finalizeze un master in management sportiv. In viata privata este cunoscuta pentru preferintele catre filmele romantice, comedii si desene animate. Au evoluat pentru Romania in meciul cu Muntenegru: Ungureanu, Tolnai "" Paraschiv, Chintoan, Han (1), Nechita (1), Neagu (11), Bradeanu, Stanca (1), Manea (3), Moldovan, Ardean (2), Soit, Fiera, Tivadar, Geiger (4). (Ciprian FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.