Sport

Perechea Zisu - Lazar a cucerit medalia de aur la judo nage no kata

Ciprian Fânaru
7 dec 2010 1116 vizualizări
Perechea vrinceana formata din Dumitru Zisu si Razvan Lazar a reusit o noua performanta care face cinste judo-ului vrincean.

Cei doi, care sint si antrenori la LPS Focsani, au cucerit doua medalii la cea mai recenta competitie la care au participat, Campionatul National de la Oradea. La categoria seniori, in proba de Nage no Kata au luat aurul, iar la Katame no Kata au obtinut medalia de bronz. "Eu nu am participat la aceasta competitie. Ne-am pregatit impreuna, cei doi reusind aceste rezultate deosebite", ne-a spus Iulian Surla, cel care este un apreciat judoka, cu participari in Liga Campionilor la activ si care a contribuit la rezultatul colegilor impartasindu-le experienta sa in astfel de intreceri. Pentru cei nefamiliarizati cu aceasta disciplina, Nage no kata este kata cu proiectari. Aceasta este compusa din trei tehnici din fiecare dintre cele cinci grupe existente in judo: tehnici de mina (te waza), de sold (goshi waza), de picior (ashi waza) si altele. Fiecare dintre cele 15 procedee e realizat de doua ori, o data la stinga si o data la dreapta, in total 30 de astfel de miscari.

Iulian Surla, premiat de Uniunea Europeana de Judo

Recent, a avut loc decernarea premiilor anuale ale Uniunii Europene de Judo in cadrul Congresului Ordinar UEJ, gazduit de Kiev. Romania a obtinut si premiul pentru kata prin perechea Iulian Surla - Ciprian Fleisz, ambii posesori de centura neagra 5 Dan, care a reprezentat cu succes tara noastra la evenimentele de Kata, ei fiind campioni europeni la Nage no Kata trei ani consecutivi: 2008, 2009, 2010. "Am fost desemnat cel mai bun cuplu de kata din Europa pentru a doua oara, dupa ce ne-a fost oferita aceasta distinctie si in 2008", ne-a spus Iulian Surla cu privire la recunoasterea venita din partea forului continental. Realizarile din acest an ale lui Iulian Surla sint concretizate prin medalia de argint cucerita la Campionatul Mondial din luna mai si cele doua medalii de aur cistigate la Campionatul European din 8 "" 9 noiembrie, derulat in Italia. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.