Sport

Viitorul fotbalului vrincean arata bine

Ciprian Fânaru
24 nov 2010 1582 vizualizări
In Vrancea se coace o noua generatie promitatoare u victoria cu 5 - 0 in fata Prahovei din ultima etapa a calificat formatia U16 in faza urmatoare u de aici ar putea sa rasara viitorii mari fotbalisti, care sa reprezinte judetul in nationala si sa suplineasca letargia sportului rege in Focsani

Reporterii nostri au fost martorii unui moment important in existenta unor fotbalisti aflati la inceput de drum. Citiva pusti de 15 ani au jucat unul dintre primele lor meciuri pe un teren de liga a doua. Sub ochii antrenorului jucator Adrian Toma si ai apropiatilor, care aplauda si scandeaza odata ce pustii fac primii pasi pe gazon, viitorul fotbalului vrincean priveste catre tabela nefunctionala si isi imagineaza ca pe ea sta afisat Steaua "" Dinamo sau Real - Barcelona. Stadionul "Milcovul", nu foarte populat intr-o simbata dimineata de noiembrie destul de friguroasa, propaga un mesaj de nostalgie dupa Cristi Rusu, Relu Pastia sau macar dupa Narcis Raducan, iar Stratulat sau Stoian intensifica fotbalul aratind ambitie si dorinta de a demonstra ca si ei sint fotbalisti care merita atentie.


Din toate colturile judetului pentru un unic scop: calificarea


Crema celor doua judete in materie de fotbal pune osul de parca ar juca pe prime consistente. Juniorii vrinceni mai ales "baga materiale" si, exceptind unele naivitati specifice virstei, se contureaza o partida placuta ochiului. Sarea si piperul fotbalului, adica golurile, au venit la timp pentru gazde, in prima repriza. Adolescentii, cu talent incontenstabil, se aduna pentru meciuri de la Adjud sau Sihlea. Cele zece meciuri din campionat, dintre care cinci disputate "acasa", le-au dat sansa sa simta sub ghete gazon adevarat, nu doar tapsanurile sau terenurile secundare cu care erau obisnuiti. Puiu Oprisan, antrenorul vrincenilor, sta cu gura pe ei chiar si in finalul jocului, neacceptind o relaxare din partea alor sai nici la scorul de 5 "" 0. "Asa Cissé, stringe la mijloc! Coboara cu omul tau!", "Bine Ghionea!" sau "Taloneaza-l! Nu centreaza!" se aude de pe margine, experimentatul antrenor alintindu-si elevii cu porecle de fotbalisti consacrati. Presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Dan Dumitru, priveste cu mindrie evolutia echipei de juniori iar aceasta ii da apa la moara in lupta cu autoritatile, care scot mereu in fata placa "lipsei de rezultate". Nu mai este cazul acum, cind "reprezentativa" Vrancei a obtinut calificarea in faza urmatoare a competitiei dupa o adevarata demonstratie de forta.

Bucurie mare la final

Stoian, cu o dubla contra prahovenilor, se anunta de mare viitor, o coincidenta fericita facind ca el sa marcheze acelasi numar de goluri precum fratele sau mai mare, septarul echipei de liga a treia FC Panciu, care a reusit doua goluri la Botosani. Capitanul Stratulat e si el matur in joc si "face diferenta", daca e sa acceptam cliseul din lumea fotbalului, tehnica lui Serkan e incintatoare, iar colegii lor nu sint mai prejos. In partea a doua, vrincenii au mai inscris doar o data, dar la fluierul final ambele formatii stiu ca merg mai departe. A fost primul meci din seria celor cu miza pentru juniorii dintre care se va selecta viitorul fotbalului romanesc. "Sa va aud acum cum cintati in vestiar!", le-au transmis antrenorii Mihai Oprisan si Vali Toader, iar pustii calificati s-au conformat, dind friu liber bucuriei dupa meci. Catalin Cosereanu, Florin Dascalu, Ciprian Diaconu, George Duca, Florin Florea, Ionut Forcos, Robert Ichim, Serkan Kumova, Catalin Lazar, Dragos Labunt, Ion Mocanu, Ion Nastasa, Robert Neagu, Ciprian Padure, Laurentiu Petrea, Adrian Socol, Gabriel Stoian, Bogdan Stratulat, Dorian Toader si Ion Ursu sint jucatorii care au pus umarul la calificare.

Ce inseamna campionatul selectionatelor U16?

Campionatul national al selectionatelor judeÃene de juniori U 16, aflat la prima editie, a fost organizat pentru a concentra si identifica mai usor valorile fiecarui judet in parte la nivel de juniori. FRF si AJF-urile asigura in cote egale finantarea intrecerii. Sint strinsi cei mai buni fotbalisti de 15 ani din respectivul judet, care au sansa sa joace cel putin zece meciuri tari, pe terenuri bune din tara. Cele 42 de selectionate judetene au fost impartite pe criterii geografice in ºapte grupe a cite sase echipe. S-au calificat primele trei din fiecare grupa si alte trei echipe de pe locul al patrulea. Vor fi organizate apoi in sase grupe a cite patru echipe, tot pe criterii geografice, si merg mai departe invingatoarele seriilor si doua formatii de pe pozitia a doua. Acestea vor disputa apoi sferturi de finală, semifinale si finala dupa sistemul tur-retur. Fiecare partida e supervizata de antrenori desemnati de FRF pentru a identifica viitoarele talente. (Ciprian FANARU)

Rezultatele ultimei etape:

Giurgiu "" Bucuresti 0 "" 8

Vrancea "" Prahova 5 "" 0

Buzau "" Ilfov 2 "" 1

Clasament final seria 3:

1 . Mun. Bucuresti 10 7 2 1 45-12 30p

2 . Buzau 10 7 0 3 20-13 28p

3 . Prahova 10 6 0 4 31-21 24p

4 . Vrancea 10 5 1 4 24-18 21p

5 . Ilfov 10 3 1 6 28-25 13

6 . Giurgiu 10 0 0 10 4-63 0p







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.