Sport

Echipa de baschet din Focsani a triumfat la turneul de la Ludwisburg

Ciprian Fânaru
26 oct 2010 912 vizualizări
Rezultat mare pentru baschetul din Vrancea. CSS - CSM Focsani U16 a constituit una dintre surprizele placute ale turneului international de juniori gazduit recent de orasul Ludwisburg din Germania, cistigind competitia.

Opt echipe din Germania, Italia si Romania s-au batut pentru primele locuri ale intrecerii in care au triumfat pina la urma focsanenii. Baschetbalistii vrinceni s-au calificat dupa trei victorii in grupe, 69 "" 23 cu Ludwisburg II, 49 "" 31 cu Tamm si 59 "" 44 contra formatiei Remseck. In semifinale, echipa din Focsani a depasit categoric pe Kircheim cu scorul de 59 "" 31. In finala mare, elevii lui Mihai Petrut au invins din nou pe Tamm, de aceasta data cu 59 "" 37. Internationalul de juniori Alin Olaru a fost ales MVP-ul (most valuable player "" cel mai valoros jucator n.r.) turneului. "Este pentru prima data in sapte ani de cind participam cind am reusit sa cistigam acest turneu. Am avut o evolutie apreciata de toata lumea, nimeni nu se astepta ca noi, o echipa din Romania, sa ne clasam pe primul loc. Oriunde ne ducem in afara, sintem priviti de obicei ca outsideri. Am facut o figura frumoasa si am facut cinste tarii si orasului", ne-a spus antrenorul Mihai Petrut. Costurile deplasarii au fost suportate in mare parte de parintii sportivilor, dar au contribuit si CSS Focsani si firma Pandora. Echipa cistigatoare este compusa din Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Alex Chirca, Andrei Ionita, Ionut Mirea, Radu Tanase, Radu Virna, Florin Caragata, Florin David, Flavian Avram, Ciprian Cioarec, Mihai Lungu si Andrei Dobre. Primii trei sportivi vor lua parte la trialul pentru lotul national U16 de la Brasov, care va avea loc in perioada 29-31 octombrie. Echipa U18 va debuta in campionat la Botosani, pe 31 octombrie, in timp ce colegii de la formatia U14 si-au aminat meciul cu CSS Bacau din prima etapa pentru a putea participa la turneul din Germania. (Ciprian FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.