Sport

Judoka se pregatesc sa cucereasca noi medalii

Ciprian Fânaru
8 sep 2010 444 vizualizări
Sportivii vrinceni au incheiat cantonamentele si sint gata sa atace finala Campionatului National de Ne Waza si Cupa Drobeta u ei spera sa depaseasca bilantul de patru medalii realizat anul trecut Sala Polivalenta din Drobeta Turnu Severin va fi la finalul acestei saptamini centrul unde vor fi sarbatorite patru decenii de judo in orasul de la Dunare

Zilele de 9 si 10 septembrie vor insemna reunirea celor mai buni judoka din tara si din strainatate, care se vor intrece in cadrul a doua competitii de anvergura. Este vorba de finala Campionatului National de Ne-Waza (lupta la sol) pentru categoriile de virsta U11, U13, U15, U17, U20, masculin si feminin, care se va desfasura pe timpul a doua zile intregi, plus ziua premergatoare startului intrecerii, cind se va efectua cintarul oficial si sedinta tehnica si tragerea la sorti. Tot in acest weekend, Severinul va fi si gazda turneului international "Cupa Drobeta", competitie ajunsa la editia cu numarul XXV, rezervata juniorilor U15 si U17, tineretului U20 si seniorilor. Si-au confirmat pina acum prezenta 10 tari si peste 20 de echipe din strainatate. în cadrul "Cupei Drobeta", va avea loc si o selectie a celor mai bune sportive din Romania la categoriile de greutate 70 kg, 78 kg, si ^78 kg, pentru a alcatui o echipa nationala pe categoriile de virsta cadete, junioare si senioare, competitiva pe plan international, lucru prevazut in hotarirea din luna august luata de Comitetul Director al Federatiei Romane de Judo. Judetul Vrancea va fi reprezentat de sportivii de la sectiile de judo ale cluburilor CS Unirea Focsani si LPS CSM Focsani, existind semne de intrebare asupra participarii judokanilor de la CSS Adjud, care au ramas fara antrenor. "Sintem in pregatiri in acest moment pentru campionatul de la Turnu Severin, urmind sa formam un lot de cinci "" sase sportivi cu care sa abordam competitiile. Simbata va avea loc in aceeasi locatie un turneu international, unde vor concura doar juniorii. Anul acesta se asteapta la mai mult din partea lor", ne-a spus antrenorul de judo de la CS Unirea, Silviu Rentea. Si LPS Focsani va onora importantele competitii de la final de saptamina, cu un lot care va numara in jur de 10 sportivi. Anul trecut, Albert Florea s-a aflat printre protagonistii duelurilor de pe tatami de la cele doua competitii. Focsaneanul legitimat la CS Unirea a cucerit atunci medalia de aur, atit la "nationalele" de Ne Waza, cit si la Cupa Drobeta, ambele succese fiind obtinute la categoria de virsta sub 15 ani. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.