Sport

Echipa de baschet U16, locul 7 la turneul final

Ciprian Fânaru
6 sep 2010 719 vizualizări
Focsanenii se pot lauda ca au invins in grupe pe campioana tarii, CSS Unirea Iasi u iesenii sint campioni la aceasta categorie de virsta dupa ce au batut pe LPS CSU Pitesti in finala cu 73 - 66

CSS CSM Focsani s-a clasat pe locul al saptelea la turneul final al acestei categorii de virsta, sub 16 ani. Un loc destul de bun ar spune cei neavizati, in esenta unul nemeritat tinind cont de performantele si mai ales de rezultatele scoase de formatia vrinceana. Focsanenii au cedat cu scorul de 65 "" 76 disputa inaugurala cu formatia similara de la CSS Bega Timisoara, insucces ce avea sa ii coste prezenta in semifinale si i-a privat de fapt de sansa de a lupta pentru o medalie nationala. A urmat o victorie de plamares in fata redutabilei CSS Unirea Iasi, scor 74 "" 73, diferenta de numai un punct rezultata din precipitarea si lipsa de concentrare din final constituind inca un element care a contribuit la ratarea prezentei in turneul pentru stabilirea locurilor I-IV. Unul dintre locurile vizate de antrenorul principal inaintea startului competitiei si un loc unde valoarea le dadea dreptul focsanenilor sa se claseze. Elevii lui Mihai Petrut si Catalin Dondoi au incheiat en fanfare faza grupelor, invingind la un scor concludent, 78 "" 63, pe BC Mures LPS Tg. Mures. Cosaverajul nu le-a dat posibilitatea duelurilor pentru acontarea unui loc pe podium, astfel ca trupa vrinceana a fost nevoita sa se lupte pentru locurile V-VIII. Cu moralul afectat in urma pierderii calificarii si cu o anumita lipsa de motivatie, juniorii Focsaniului s-au vazut depasiti simbata de o formatie pe care in mod normal nu aveau cum sa nu o invinga. A fost 67 "" 70 contra LPS Bihorul Oradea si a venit meciul pentru locurile VII-VIII. CSS CSM Focsani a repetat simbata succesul din grupe contra formatiei din Tg. Mures, doar scorul fiind ceva mai strins: 58 "" 54. Doar in acest ultim meci focsanenii au beneficiat de aportul "uriasului" Ionut Mirea, 2.07 metri, refacut dupa o accidentare, a carui talie ar fi putut ajuta echipa din Vrancea sa se bata pentru medalie. Deznodamintul turneului final nu este catastrofal, din contra, dar baietii si antrenorii ramin cu regretul startului poticnit, care i-a privat de un loc fruntas. La capitolul pareri de rau se adauga si victoriile din turneul semifinal obtinute in fata echipelor care au jucat in finale, LPS Pitesti si Colegiul National Aurel Vlaicu, rezultate care demonstreaza cit de aproape a fost Focsaniul de o clasare meritorie. Au adus formatia din Focsani pina aici jucatorii Alin Olaru, Vasile Pirvu, Ionut Mirea, Vlad Maslea, Tudor Vechiu, Andrei Neguroiu, Andrei Ionita, Alexandru Andrei, Catalin Anghel, Sorin Seciu, Dragos Mihalcea, Bogdan Munteanu. (Ciprian FANARU)


Rezultatele de la turneul final:


CSS CSM Focsani - CSS Bega Timisoara 65 "" 76

CSS Unirea Iasi - CSS CSM Focsani 73 "" 74

CSS CSM Focsani - BC Mures LPS Tg. Mures78 "" 63

CSS CSM Focsani - LPS Bihorul Oradea 67 "" 70

CSS CSM Focsani - BC Mures LPS Tg. Mures 58 "" 54



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.