Sport

Disponibilizarile nu au ocolit Clubul Sportiv Municipal

Ciprian Fânaru
25 aug 2010 734 vizualizări
Doua posturi au fost taiate, au ramas 18

Valul concedierilor din sistemul bugetar nu a scutit Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focsani 2007, aflat in subordinea Consiliului Local. Noul stat de functii cu 18 posturi, care a fost discutat si in cadrul Comitetului Director al Clubului, a fost transmis municipalitatii, care l-a aprobat. Au fost desfiintate pratic prin aceasta mutare doua posturi, alte patru fiind oricum vacante. "Victimele" ordonantei 63/2010 sint antrenorul de fotbal Alin Samoila si unul dintre muncitorii de la club. CSM Focsani 2007 are un director si un sef de serviciu, ambii de gradul II si trei compartimente. La Administrativ, exista trei munitori necalificati, unul calificat, un ingrijitor, un administrator si un secretar dactilograf, iar la compartimentul Specialitate lucreaza un inspector de specialitate si un referent sportiv. Cel mai important, compartimentul Sectii Sportive are sapte angajati, majoritatea antrenori de categoria a III-a, la sectiile de handbal, atletism, fotbal, futsal, baschet, judo si arte martiale. Exista asadar doua functii de conducere, doua de executie, noua de personal de specialitate si cinci "" asa numitul personal de deservire. Criza financiara a lasat urmari si in ce priveste numarul de echipe din cadrul clubului. Conducerea, alaturi de factorii locali, a luat decizia ca echipele de fotbal juniori republicani ale CSM 2007 Focsani sa nu mai participe in sezonul 2010/2011 al Campionatului National de juniori republicani din cauza problemelor financiare pe care le are clubul de pe Milcov. în campionatul trecut, focsanenii au avut evolutii destul de modeste: juniorii A au terminat campionatul pe locul 12, iar juniorii B s-au clasat pe penultimul loc. In schimb, juniorii focsaneni vor avea ocazia sa joace in campionatul judetean, in liga a patra, acolo unde a fost inscrisa o formatie sub denumirea de CSM Focsani II. (Ciprian FANARU)


Vin banii la CSM Focsani?


Sectiile clubului CSM Focsani 2007 ar putea sa beneficieze de anuntata rectificare de buget pentru reveni pe linia de plutire. Pe 31 august va avea loc sedinta de Consiliu Local, in urma careia se va aproba probabil rectificarea bugetului propusa de alesii locali. Daca se va intimpla acest lucru, CSM Focsani 2007 se va alege cu 200.000 de lei, bani mai mult decit necesari in aceasta perioada dificila. Numarul mare de sectii a facut grea alocarea de fonduri, dar aceasta rectificare ar putea aduce lucrurile la normal, cel putin pentru moment. Chiar daca va fi aprobata, sportivii isi vor putea incasa propriu-zis salariile undeva in jurul datei de 9 "" 10 septembrie. Pe de alta parte, suma ar veni la timp tinind cont ca in prima luna de toamna coincide cu startul multora dintre campionatele sportive. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 20 ore, 13 minute, 42 secunde
REALITATEA ESTE CA AM TERMINAT PE ACELE LOCURI SPUSE DE VOI DAR VAD CA NU SPECIFICA NIMENI CA JUNIORII A ERAU DE FAPT JUNIORI B SI CA COPII CARE AU JUCAT LA JUNIORI B ERAU DE FAPT JUNIORI C. DACA citeste integral
, acum 739407 zile, 20 ore, 13 minute, 42 secunde
Pacat de Samoila ! Asa se intampla, pleaca cei care isi fac treaba ! Bagatorii de seama taie frunza la caini in continuare. Nu sunt in stare nici macar sa-si faca selectia pe la scoli.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.