Sport

Sdrobis - antrenor la Farul

Ziarul de Vrancea
23 aug 2010 617 vizualizări
Patronul echipei Farul Constanta, Giani Nedelcu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, ca noul antrenor al formatiei va fi Ioan Sdrobis, care va semna contractul in perioada urmatoare.

"Obiectivul va fi formarea unei echipe competitive. Antrenorul va veni la Constanta si cu unii jucatori, el va fi cel care se va ocupa de transferuri si de formarea lotului cu care vom aborda noul sezon", a spus Giani Nedelcu. Printre numele de jucatori vehiculate ca ar urma sa joace la Farul se afla si cele ale lui Cristian Constantin (Poli Iasi) si Cristian Haisan (FC Vaslui). In ce priveste functia de presedinte, aceasta va fi ocupata de impresarul Relu Damian, fostul conducator al formatiei FCM Bacau.

Grasshopper - la furat

Echipa Grasshopper Zürich, adversara Stelei in play-off-ul Ligii Europa, a fost invinsa, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), de formatia FC Lucerna, intr-un meci din etapa a VI-a a campionatului Elvetiei. De la Lucerna a lipsit, din cauza unei accidentari, atacantul Cristian Ianu. Golurile invingatorilor au fost marcate de Ferreira (\'55) si Hakan Yakin (\'57, \'90^3).Antrenorul echipei Grasshopper, Ciriaco Sforza, a folosit urmatoarea formula de echipa: König (\'41- Benito) - Menezes, Vallori, Smiljanic, Voser - Salatic- Lang (\'71 - Colina), Cabanas, Toko, Zuber - Rennella (\'61- Emeghara). Desi a fost invinsa, Grasshopper a ramas pe locul opt in clasament, cu cinci puncte.

Transfer de prestigiu in baschet

Componenta nationalei de baschet feminin a Romaniei, Claudia Pop, va evolua din sezonul viitor la echipa spaniola Olesa Barcelona. Jucatoarea in virsta de 21 de ani ar fi intentionat sa continue la CSM Satu Mare, cu care a jucat finala Ligii Europei Centrale in sezonul trecut, dar oferta iberica a fost de nerefuzat. "Am fi dorit sa o tinem la Satu Mare. Ne-a promis ca daca nu-si va gasi un angajament in strainatate, atunci va ramine la noi. in ultima clipa a venit aceasta oferta pentru Claudia si nu puteam concura cu Barcelona, au oferit dublu decit puteam noi sa-i dam", a declarat presedintele Comitetului Director al CSM Satu Mare, Gabor Kereskenyi. Noua echipa a baschetbalistei tricolore, Olesa Barcelona, a incheiat sezonul 2009-2010 pe locul VII in prima liga spaniola. Claudia Pop se va prezenta la noua sa echipa, dupa incheierea meciurilor nationalei Romaniei, din preliminariile CE din 2011, la finalul acestei luni.

Wesley s-a inteles cu Werder

Gruparea Werder Bremen a anuntat, vineri seara, ca a ajuns la un acord cu FC Santos (Brazilia) pentru un transfer al mijlocasului brazilian Wesley.Mijlocasul in virsta de 23 de ani, care nu are nici o legatura cu jucatorul de la FC Vaslui, va semna un contract pe patru ani cu echipa germana, locul trei in sezonul trecut in Bundesliga. Suma transfertului nu a fost mentionata, insa este estimata la 7,5 milioane de euro. "A fost visul meu sa evoluez intr-un campionat puternic si la un club mare. Sint foarte fericit pentru acest transfer", a declarat Wesley pentru pagina de web a gruparii Werder Bremen, care s-a despartit in aceasta saptamina de internationalul german Mesut Ã"“zil, plecat la Real Madrid.

Ancheta la FIBA

Federatia Internationala de Baschet (FIBA) va deschide o ancheta privind incidentele violente ce au avut loc intre jucatori cu ocazia unui meci amical dintre Serbia si Grecia, disputat, joi, la un turneu in Atena. "Sint oripilat de aceste scene de violenta deplorabile, care au murdarit intilnirea dintre Grecia si Serbia. FIBA va verifica in cel mai scurt timp ceea ce s-a intimplat atunci, pentru a determina circumstantele care au declansat aceste acte de violenta", a precizat, intr-un comunicat, Patrick Baumann, secretar general al forului international, care a insistat ca vor fi luate masuri extrem de severe impotriva protagonistilor acestor incidente. Pivotul sirb Nenad Krstici banuit ca s-a aflat la originea bataii generale si care si-a petrecut noaptea de joi spre vineri in inchisoare, dupa ce a aruncat un scaun in directia grecului Yiannis Bourousis, caruia i-a spart capul, si-a cerut scuze public pentru gestul sau.

Rapid la vestiare

Fundasul libanez al echipei FC Köln, Youssef Mohamad, a primit cel mai rapid cartonas rosu din istoria campionatului Germaniei, dupa numai 82 de secunde din meciul cu FC Kaiserslautern, simbata, in prima etapa din Bundesliga. Surprins de plecarea unui atacant al formatiei Kaiserslautern din spatele sau, Mohamad, in pozitie de ultim aparator, l-a prins de brat pe adversarul sau, trintindu-l la pamint. Arbitrul a aratat imediat cartonasul rosu. Precedentul "record" era detinut de austriacul Andreas Ivanschitz, mijlocas al echipei FSV Mainz, care a vazut cartonasul rosu dupa 188 de secunde de joc, pe 3 aprilie 2010, intr-un meci cu Nürnberg.

Noua Zeelanda a cistigat Tri Nations

Reprezentativa de rugby a Noii Zeelande a cistigat, simbata, pentru a zecea oara, turneul Tri-Nations, dupa ce a invins selectionata Africii de Sud, scor 29-22, in etapa a sasea a competitiei. All Blacks, care au 23 de puncte in clasament, nu mai pot ajunsi, cu trei etape inainte de finalul turneului. Jucatorul din Noua Zeelanda Dan Carter a devenit cel mai bun marcator din istorie, cu 1115 puncte marcate.

O demisie cu subinteles

Selectionerul Ucrainei, Miron Markevici, a demisionat, simbata, ca urmare a sanctiunilor dictate in aceasta saptamina in cazul cluburilor Metalist Harkov si Karpati Lvov, care se afla in centrul unui caz privind meciuri trucate. Decizia lui Markevici vine la patru zile dupa de Federatia Ucraineana de Fotbal (FFU), ingrijorata de imaginea sa in contextul in care se pregateste sa gazduiasca in 2012 Campionatul European de fotbal, alaturi de Polonia, a sanctionat cluburile Metalist Harkov si Karpati Lvov pentru trucarea unui meci din 2008. Miron Markevici era antrenorul echipei Metalist Harkov in 2008, el ocupind acest post si in prezent. in februarie, tehnicianul a fost numit si ca selectioner al Ucrainei. Markevici a antrenat formatia KarpatiLvov, in perioada 2002-2004. "Conducatorii FFU s-au discreditat total prin decizia lor recenta, de a penaliza echipa Metalist. Nu mai am dreptul moral de a continua sa activez intr-o organizatie care distruge fotbalul din Harkov. Am fost si voi ramine antrenorul echipei Metalist. Nu pot sa imi tradez clubul de origine", a declarat Markevici.


Pantelic, transferat la Pireu

Atacantul sirb al echipei Ajax Amsterdam, Marko Pantelic, si mijlocasul formatiei Villarreal, spaniolul David Fuster, s-au transferat la Olympiakos Pireu. Pantelic, in virsta de 31 de ani, a semnat un contract pe o perioada de doi ani, in timp ce Fuster (28 de ani) a ajuns la o intelegere pentru trei ani. Conditiile financiare ale acestor contracte nu au fost precizate de Olympiakos, insa presa elena scrie ca s-au platit 1,4 milioane de euro pentru jucatorul sirb si 1,5 milioane de euro pentru spaniol.

Ribéry o duce bine la nemti

Internationalul francez al echipei Bayern München, Franck Ribéry, este cel mai bine platit jucator din campionatul Germaniei, cu un salariu brut de 833.000 de euro pe luna, la care se adauga primele, potrivit unui clasament dat publicitatii, simbata, de cotidianul Bild. Ribéry, care si-a prelungit contractul cu Bayern pina in 2015, devanseaza in clasament proaspata achizitie a clubului Schalke 04, spaniolul Raul, care are un salariu brut estimat la 600.000 de euro pe luna.Locul trei este impartit de fundasul echipei Bayern, Philipp Lahm, si Michael Ballack, care a revenit in Bundesliga la Bayer Leverkusen, si care au salarii brute de 583.000 de euro pe luna. Dintre antrenori, Louis van Gaal, antrenor la Bayern, primeste 333.000 de euro pe luna, insa el este devansat in clasament de Felix Magath, care cumuleaza la Schalke 04 functiile de antrenor si manager general si are un salariu brut estimat la 458.000 de euro pe luna.

Powell a incheiat sezonul

Sprinterul jamaican Asafa Powell, medaliat cu bronz in proba de 100 de metri la Campionatele Mondiale din 2009, nu va mai participa la competitii pina la finalul acestui sezon, din cauza unor probleme musculare recurente, a anuntat agenrtul sportivului, Paul Doyle. Powel a lipsit in ultimele saptamini de la reuniunile de la Stockholm si Londra. El a avut inca de la reuniunea de la Paris, din 16 iulie, mai multe probleme la aductori, care s-au extins la spate si la ischio-jambieri.Asafa Powell a avut un inceput de sezon bun, datorita unei forme excelente si a absentelor de moment ale lui Usain Bolt si Tyson Gay. Apoi, Powell a fost invins la Paris de Bolt, revenit dupa o accidentare. Usain Bolt a decis, in urma cu zece zile, sa isi incheie sezonul, dupa ce a fost invins la Stockholm de Gay, inregistrind primul sau esec dupa doi ani. Americanul Tyson Gay, operat la aductori toamna trecuta, a ramas astfel singurul dintre cei trei apt pentru ultimele reuniuni ale sezonului.

Academia lui Hagi

Academia Gheorghe Hagi a cistigat, simbata, prima editie a turneului Cupa Stelele Estului, competitie desfasurata pe stadionul Farul din Constanta si la care au participat echipe Under 15. In finala turneului, Academia Hagi a invins formatia Partizan Belgrad, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Alexandru Tirnovan. Locul trei a fost adjudecat de Legia Varsovia, invingatoare cu scorul de 2-1 in disputa cu Galatasaray Istanbul. Cel mai bun jucator al turneului a fost declarat Milan Jokic (Partizan Belgrad), iar golgeterul turneului a fost Berk Yildiz (Galatasaray Istanbul), autor a cinci goluri. Premierea a fost facuta de fostul international Gheorghe Hagi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.