Sport

Varza à la Cluj

Ziarul de Vrancea
23 aug 2010 566 vizualizări
Campioana Romaniei la fotbal a fost umilita de pustii din Regie n cind a inceput sa joace mai bine, Universitatea Craiova a ramas fara antrenor, Aurel Ticleanu fiind demis dupa remiza de la Ploiesti n Dinamo a facut spectacol la Tirgu Mures, chiar in inferioritate numerica

Sportul Studentesc - CFR Cluj 3-0 (1-0). Balan (\'22, \'58), Patrascu (\'63). Echipa care trebuie sa se confrunte in curind cu echipe ca Inter, Barcelona sau Manchester United s-a facut literalmente de ris in partida din Regie, in care atit de discutatii Dacian Varga si Tibi Balan au facut legea pe teren. Cei doi s-au inteles perfect la primele doua goluri: Varga i-a centrat lui Balan la primul gol, Tibi i-a intors serviciul la cel de-al doilea, dar Dacian a trimis in bara, mingea revenind pe capul lui Balan. Apoi, Bogdan Patrascu, revenit la Sportul dupa aproape zece ani petrecuti in Italia a transformat perfect o lovitura de pedeapsa. Scorul afisat pe tabela a enervat pe jucatorii clujeni, care au suferit doua eliminari, Traoré (\'69- fault la Irimia) si Cadú (\'77 - o interventie la Curelea). Iar antrenorul Andrea Mandorlini a refuzat sa participe la conferinta de presa de dupa meci, zilele sale la CFR fiind numarate, chiar daca patronul Arpad Paszkany nu a explicitat acest lucru. Antrenorul Sportului, Tibor Selymes, a fost trimis in tribuna, pentru proteste, inca din minutul 28.

Rapid - Gloria Bistrita 2-0 (1-0). Herea (\'45^2 - penalty, \'90 ^1). Un meci mai echilibrat decit il arata scorul, echipa vizitatoare confirmind valoarea aratata in primele etape. Giulestenii au punctat in ultimele minute ale reprizelor. Mai intii, din penalty, dupa ce Frasinescu l-a impins in careu pe Marco Antonio si apoi printr-un sut in diagonala de la 14 metri, din pasa lui Spadacio. Partea secunda a fost mai mult incrincenata decit spectaculoasa, presarata cu multe faulturi. In min. 76, o scurta altercatie din teren a provocat o reactie violenta a fanilor giulesteni care au aruncat cu obiecte in careul bistritean, arbitrul Marius Avram fiind nevoit sa intrerupa jocul pentru o jumatate de minut, pina la calmarea spiritelor.

FCM Tirgu Mures - Dinamo 2-6 (1-2). Fl. Dan (\'30 - penalty), Vancea (\'67) / Topic (\'5 - autogol), N\'Doye (\'9), Ganea (\'53), Niculae (\'64), C. Munteanu (\'88), And. Cristea (\'90^2 - autogol). Ambitiile echipei gazda au fost sfarimate din primele minute, de o echipa dinamovista care a uitat inceputurile slabe de meciuri de pina acum. Mai intii, un sut al lui Marius Niculae a fost respins in fata de portarul Danalache, exact in piciorul fundasului Topic de unde a ricosat in proprie poarta, iar apoi N\'Doye a reusit un eurogol. Cursul jocului parea sa se schimbe in min. 30, cind arbitrul Istvan Kovacs a acordat eronat penalty cu eliminare, cind fundasul Moti l-a deposedat corect de balon pe Bitis scapat spre poarta. Dar Dinamo, echipa cu atac european si aparare de Liga a II-a, s-a descurcat si in inferioritate inscriind gol dupa gol. In final, echilibrul numeric s-a restabilit, datorita eliminarii fundasului gazdelor, Flavius Moldovan.

Astra Ploiesti - Universitatea Craiova 2-2 (1-1). Popara (\'38), Rohat (\'66 - penalty) / Piturca (\'29), Ciuca (\'75). Un meci echilibrat, cu Astra la timona (dar pacatuind prin erori defensive) si cu o echipa olteana aflata in crestere fata de meciurile anterioare. Astfel, Alex Piturca a deschis scorul la o mare gafa a fundasului Salif Nogo, sirbul Popara a egalat printr-un sut de la 30 metri din lovitura libera, la care portarul Lung are o mare contributie. Gazdele au preluat avantajul din penalty, cind incisivul Fatai a fost faultat in careu de Gaman, iar Ciuca a egalat din nou din corner. Bomba a fost detonata de patronul oaspetilor, Adrian Mititelu, care l-a demis pe antrenorul Aurel Ticleanu, desi echipa a jucat bine in acest meci si citeva puncte pierdute in campionat au fost decise de erorile de arbitraj. Antrenor interimar a fost numit Sandu Tabirca.

Pandurii Tirgu Jiu - Gaz Metan Medias 0-0. Un meci tacticizat, din care cu putina sansa, gazdele ar fi putut obtine prima victorie din campionat. Mediasul n-a fost chiar o deziluzie, dar a jucat mai putin decit in celelalte partide, dispecerul Eric nemairepetind prestatiile anterioare.

"U" Cluj - Otelul Galati 2-1 (1-1). Mendy (\'43), Bostina (\'53 - penalty) / Borbely (\'45^2). O partida cu multe ratari in prima repriza si dominata de oaspeti in cea de-a doua. Clujenii, cu un Claudiu Niculescu mai putin inspirat, au avut un play-maker de zile mari, in persoana lui Gabi Bostina, care a decis si victoria, transformind impecabil penaltiul obtinut de Lemnaru. In min. 60, galateanul Borbely a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Aseara s-au mai disputat partidele FC Vaslui - Steaua si FC Timisoara - Astra Ploiesti. Ultimul joc al etapei se disputa astazi, FC Brasov - Unirea Urziceni, de la ora 20:00, in direct pe Digi Sport.

Etapa viitoare (27-30 august): Gaz Metan Medias - Rapid, Dinamo - "U" Cluj (vineri), Universitatea Craiova - Sportul Studentesc, CFR Cluj - Pandurii Tirgu Jiu (simbata), Otelul Galati - FC Brasov, Steaua - FC Timisoara, Unirea Urziceni - FC Vaslui (duminica), Gloria Bistrita - FCM Tirgu Mures, Victoria Branesti - Astra Ploiesti (luni).

Clasament

1. Dinamo 5 4 1 0 18-10 13 (^7)

2. Medias 5 3 2 0 10-4 11 (^5)

3. Steaua 4 3 1 0 7-4 10 (^4)

4. Otelul 5 3 1 1 5-2 10 (^4)

5. Rapid 5 2 2 1 6-3 8 (-1)

6. Brasov 4 2 1 1 6-4 7 (^1)

7. "U" Cluj 5 2 1 2 6-7 7 (-1)

8. Timis. 4 1 3 0 8-7 6 (0)

9. Sportul 5 2 0 3 10-11 6 (-3)

10. Bistrita 5 1 2 2 8-9 5 (-1)

11. Vaslui 4 1 2 1 4-5 5 (-1)

12. CFR 5 1 2 2 6-8 5 (-1)

13. Mures 5 1 1 3 4-9 4 (-5)

14. Craiova 5 0 3 2 4-6 3 (-3)

15. Astra 5 0 3 2 6-9 3 (-6)

16. Branesti 4 1 0 3 4-7 3 (-3)

17. Pandurii 5 0 3 2 2-7 3 (-6)

18. Urziceni 4 0 2 2 0-2 2 (-4)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.