Sport

Amatorii de minifotbal isi vor masura fortele intr-un campionat

Ciprian Fânaru
21 aug 2010 632 vizualizări
Pe 5 septembrie incepe campionatul de minifotbal pentru amatori Bergenbier u pina acum s-au inscris 10 echipe u pina pe 31 august, focsanenii majori care vor sa faca miscare intr-un cadru organizat isi pot face formatii si se pot inscrie in liga

Amatorii de fotbal din judet se incalzesc pentru un campionat numai al lor. Cu etape tur "" retur, arbitri si premii si tot ce trebuie pentru o competitie adevarata. Totul va fi posibil foarte curind, odata cu startul Campionatului de Minifotbal Liga Bergenbier Vrancea. Ieri, la Focsani a venit Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal (ARM), care a dezavluit in cadrul unei conferinte detaliile legate de acest nou eveniment. Razvan este fiul lui Gicu Burleanu, fostul fotbalist de la Unirea Focsani, antrenor la Focsani si la Adjud. Acesta si-a amintit cu placere de copilaria petrecuta la Focsani, "unde bateam mingea la doua strazi distanta de Sala Polivalenta". începind din aceasta vara, ARM demareaza campionate de minifotbal in cinci judete noi ale tarii: Harghita, Vrancea, Bihor, Suceava si Ilfov (Buftea). Va fi astfel acoperita aproape in totalitate zona Moldovei. Fenomenul a luat deja amploare, fiind sustinut in diferitele regiuni ale tarii de nume grele precum Daniel Prodan, Cornel Talnar sau Marcel Lica. Totul a inceput in urma cu patru ani, iar acum minifotbalul a "acaparat" Romania, fiind prezent in 30 de judete. "Ma bucur ca sintem aici. In premiera pot sa va spun ca vom avea si o echipa nationala de minifotbal. Profesionistii au campionatul lor, amatorii de minifotbal se intilnesc si ei pe teren", a precizat Razvan Burleanu, presedintele ARM.


Vrincenii il pot vedea pe viu pe Cristi Chivu


Vrincenii care vor sa isi faca o echipa si sa o inscrie in campionat mai au timp pina la sfirsitul acestei luni, pe 31 august. Campionatul de minifotbal amatori va incepe pe 5 septembrie, pina la aceasta data inscriindu-se 10 echipe. Acestea sint Teomax, All Stars, Jandarmii, Alianta, Texas, Times, Viitorul, Hunter, Tim Pro si Dex Beer. Tinind cont ca este prima editie, organizatorii au decis ca taxa de participare sa fie 50 de lei de meci. Premiile mari sint tinute deocamdata la secret, dar parteneri tehnici si sponsori locali vor contribui la premiere, cu articole sportive spre exemplu, dar nu numai. O recompensa mare va fi si participarea campioanei la turneul final si la intilnirea cu Cristian Chivu, capitanul nationalei mari. Gica Canaragiu, antrenorul de la Stiinta Focsani, cel care se va ocupa de validarea dosarelor, si-a exprimat dorinta de a inscrie la rindul sau in competitie o echipa formata din jucatori nascuti in anul 1992. Meciurile vor avea loc pe terenul sintetic de la baza Energo Sport, linga pasarela catre Odobesti, cel care se va ocupa de organizare fiind Cristi Vasile. Se va juca cu minge normala, terenul si portile vor fi evident mai mici, la fel si numarul de jucatori. Viza medicala va fi obligatorie, o colaborare cu Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea fiind foarte probabila. Campionatul de minifotbal se va desfasura in sistem divizie, cu tur toamna si retur primavara, la el putind participa doar jucatori amatori de fotbal. Cei din ligile I, II si III de fotbal si din primele doua ligi de futsal nu au drept de joc. Cistigatoarea de la nivel local participa la Turneul National de Minifotbal "" Liga Bergenbier, invingatoarea de anul acesta fiind recompensata cu posibilitatea participarii in Italia la un meci de fotbal al lui Cristi Chivu, care si anul acesta a dat lovitura de incepere la Turneul National. Pentru anul 2011, Asociatia Romana de Minifotbal isi propune chiar sa organizeze un turneu european de minifotbal in Romania, dar si constituirea unei echipe nationale de minifotbal si angrenarea acesteia in competitiile internationale. Desi popularitatea minifotbalului este foarte ridicata in Ardeal, judetele din regiunea Moldovei vin tare din urma. Surprinzator, campioana nationala en "" titre este echipa Magic Iasi. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.