Sport

Atletii vrinceni spera la medalii nationale cit mai stralucitoare

Ciprian Fânaru
6 aug 2010 477 vizualizări
Adjudenii Andreea Roman si Adrian Sava concureaza cu sanse reale in proba de aruncare a sulitei u CS Unirea Focsani se bazeaza pe Mihaela Asavei, care va lua startul la suta

Bucurestiul va gazdui la finalul acestei saptamini Campionatul National de atletism rezervat categoriei de virsta juniori I. La fel cum s-a intimplat si in anii trecuti, performerii vrinceni care vor lua startul in diverse probe in cadrul "nationalelor" au si sperante indreptatite ca vor putea cuceri medalii. Si antrenorii care s-au ocupat de pregatirea lor vor avea emotii, pentru ca munca depusa de-a lungul anului isi va arata roadele prin rezultatele obtinute de elevi. In afara de pregatirea fizica si de cea care tine de aspectele tehnice, deosebit de importante sint de asemenea si pregatirea la nivel mental si a strategiei de cursa, mai ales in cazul probelor de fond si semifond. Una dintre absentele de marca de la aceasta intrecere este cea a lui Catalin Voicu. Din fericire, absenta campionului national in proba de 800 de metri plat este mai mult decit motivata. Daca restul colegilor sai de generatie vor concura in Capitala la acest final de saptamina, sportivul pregatit de Gicu Alexandrescu va lua startul la Campionatul Balcanic de juniori din Turcia, de unde are mari sanse sa se intoarca medaliat, de ce nu chiar cu aur.


Trei juniori vrinceni intra in cursa pentru medalii


Cele mai mari sanse de a cuceri medalie de aur stau in dreptul atletei Andreea Roman, de la CSS Adjud. La finalul lunii trecute, adjudeanca a obtinut medalia de bronz in proba de aruncare a sulitei, cu o aruncare de 42.04 metri. Performanta izbutita la Campionatele Nationale de juniori II reprezinta un nou record national al sportivei adjudene antrenate de profesorul Gheorghe Catrinescu. Succesul poate fi repetat si la finala nationala de la juniori I, chiar daca sportiva de la CSS Adjud va concura de aceasta data la o categorie superioara de virsta. Tot in iulie, Andreea a incheiat pe locul al cincilea la Campionatul National de Tineret si Seniori din Capitala. Pe locul sase la aceeasi competitie a terminat Adrian Sava, colegul sau de club. De cei doi atleti se leaga sperantele la medalie ale delegatiei vrincene. "Simbata dimineata vom pleca la Bucuresti. CSS Adjud va avea doi reprezentanti in proba de aruncare a sulitei, unul la feminin si unul la masculin, Andreea Roman si Adrian Sava. Ambii candideaza la medalii", ne-a spus Gheorghe Catrinescu, antrenor si director la CSS Adjud. Cea de-a treia sportiva din Vrancea care va incerca obtinerea unui rezultat cit mai bun la "nationalele" juniorilor I este Mihaela Asavei. Atleta legitimata la CS Unirea Focsani va lua startul in proba de 100 de metri viteza. Focsaneanca si-a trecut in palmares destule medalii, un exemplu fiind argintul cucerit la nationalele de sala de la Bacau din februarie, in proba de 200 de metri. Astazi, de la ora 17.00, la sediul Federatiei Romane de Atletism va avea loc sedinta tehnica a acestei competitii care reuneste cei mai buni atleti juniori din tara. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.