Sport

Baschetbalistii focsaneni au debutat la Europene

Ciprian Fânaru
6 aug 2010 651 vizualizări
Baschetul vrincean a scos din nou capul in lume aseara, atunci cind nationala sub 16 ani a Romaniei a debutat la Campionatul European rezervat acestei categorii de virsta.

Tricolorii, care ii au printre ei si pe focsanenii Alin Olaru si Vasile Pirvu, au jucat aseara alaturi de reprezentativa Romaniei contra echipei similare a Georgiei. In urmatoarele meciuri din Divizia B a Europenelor gazduite de Estonia, selectionata romana va intilni astazi, de la ora 19.00 Luxemburgul, duminica de la ora 14.30 Belgia, iar luni tot de la ora 14.30 Slovenia. Antrenorul principal al Romaniei U16 este focsaneanul Mihai Petrut, care face echipa in staff-ul tehnic cu antrenorul secund Razvan Cenean si directorul tehnic Octavian Serban. Sistemul competitional presupune patru grupe a cite cinci echipe. Primele doua formatii din fiecare grupa vor continua sa se bata pentru locurile promovabile in Divizia A. Echipele care incheie grupa pe pozitiile 3 si 4 se vor duela pentru locurile 9 "" 6, iar ultimele clasate din fiecare grupa vor juca in turneul pentru stabilirea locurilor 17 "" 20. Cel mai realist obiectiv al echipei Romaniei este accederea in turneul pentru locurile 9 "" 6. Pentru a realiza acest lucru, baietii au nevoie de cel putin o victorie in faza grupelor. Cei doi tineri baschetbalisti de la CSS "" CSM Focsani sint piese de baza in echipa nationala U16. Alin Olaru, conducator de joc si un obisnuit al cvintetului titular, are 1.80 m si 15 ani. Colegul sau, Vasile Pirvu, este un inaintas de forta care masoara 1.95 m, pozitia pe care joaca cerind in mare parte calitati pentru faza ofensiva. Sportivul va implini 15 ani in octombrie. Romania joaca meciurile din grupa in doua sali din Tallinn, Audentes Sports Arena si TTU Sport Centre. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
Sa stiti ca in octombrie face 16 ani. Are deja 15. Va asigur eu! :)
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
Sa stiti ca are dreptate!! :))
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
Multumesc! :)
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
Hai colegu`! \:D/ Suntem alaturi de tine. :X Cine e cel mai bun?? :>
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
:))) El e.. :X:X:X pentru mai multe detalii, apelati la noi! :) ;)
, acum 739399 zile, 6 ore, 46 minute, 8 secunde
Asa e..=)) Jupiter si gasca sa sunt alaturi de tine. :>
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.