Sport

Ionel Badiu, chemat la nationala mare de rugby

Ciprian Fânaru
14 iul 2010 1270 vizualizări
Vrinceanul a fost selectionat pentru partida oficiala contra Tunisiei

Jucatorul Ionel Badiu a fost chemat la echipa nationala de seniori a Romaniei. Pilierul vrincean este unul dintre cei 30 de rugbysti selectionati de staff-ul tehnic al reprezentativei tricolore sa faca parte din lotul care va infrunta formatia similara a Tunisiei. Nationala Romaniei joaca simbata, 17 iulie, un nou meci din Recalificarile Cupei Mondiale. Cum indisponibilitatile numeroase dau batai de cap tehnicienilor, acestia au decis sa incerce si alte nume, fortati si de accidentari si de adversarul care in mod normal n-ar trebui sa puna mari probleme "stejarilor". Exista asadar sanse sa-l vedem pe Badiu debutind in lina intii a tricolorilor. Selectionarea sportivului vrincean si posibilul sau debut sub culorile nationalei de seniori pot parea o surpriza pentru cei care au urmarit cu mai putina atentie campionatul intern. Inaintasul a bifat insa destule meciuri in sezonul Diviziei Nationale de seniori, iar evolutiile bune in tricoul Farului Constanta nu au trecut neobservate de antrenorii Romaniei. Traseul ascendent al carierei lui Badiu este unul impresionant, mai ales prin pasii mari facuti intr-un timp relativ scurt. Cea mai mare realizare a celui poreclit "Irlandezu"â„¢"a fost cistigarea Campionatului European U19 desfasurat in Polonia in 2008. Vicecampion national cu formatia Under 19 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focsani, rugbystul vrincean reprezinta unul dintre cele mai bune produse ale rugby-ului din judet. Ionut Botezatu, Stefan Ciuntu (ambii CSM Stiinta Baia Mare) si Daniel Ianus (Steaua) sint ceilalti jucatori formati la LPS Focsani chemati sa puna umarul la calificarea echipei nationale la Mondiale. Meciul Romania - Tunisia va avea loc la Buzau, pe stadionul Gloria, si va fi transmis in direct de postul TVR 2 cu incepere de la ora 20.00. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.