Sport

Karatistii - maiestrie, forta si indeminare la Cupa Satori

Ciprian Fânaru
14 iun 2010 1144 vizualizări
La Focsani s-au intrecut in week-end cei mai promitatori i karateka din tara

Sala Polivalenta din Focsani a reunit la finalul saptaminii trecute cei mai valorosi karateka juniori de la cluburi din intreaga tara in ceea ce s-a intitulat "Cupa Satori". Prima editie a acestei intreceri a constituit de fapt o recunoastere din partea Federatiei Romane de Arte Martiale, care a incredintat Focsaniului sarcina si onoarea de a organiza un astfel de eveniment. Rezultatele foarte bune obtinute in ultima perioada de sportivii legitimati la cluburile vrincene au aratat ca munca si seriozitatea pot sa aduca satisfactii si prezente numeroase pe podiumul de premiere. La fel s-a intimplat si simbata, cind Polivalenta a fost un adevarat furnicar. Programarea competitiei nu avea cum sa prevada canicula care s-a abatut asupra orasului, astfel ca sportivii mai mari sau mai mici prezenti la Cupa Satori au avut de luptat si cu "sauna" din interiorul salii. Incepind de dimineata, concursul s-a derulat pe patru suprafete simultan, sportivi de mai multe virste incercind sa impresioneze si sa obtina note cit mai mari de la arbitri. Au reusit printre altii Madalina Giurgea, fiica antrenorului de la CS Unirea Aurel Giurgea, la kata, la fel si Andreea Arginteanu de la CS Satori Focsani. Vrancea a avut si cite doi reprezentanti pe aceeasi treapta a podiumului, cum a fost in cazul lui Bogdan Alpreotesei "" Madalin Enache, cei doi impartind locul III la kata. Evolutia impresionanta in aceeasi proba a scos in evidenta un pusti, putin dezamagit de una dintre note, "doar" 6,8. Mario Damian, 12 ani, de la clubul Sonkeifre Bucuresti, e cel mai promitator karateka roman la juniori. "A cistigat asta iarna Cupa Mondiala in Ungaria, face parte din lotul national, e foarte bun si sint mindra de el", ne-a spus mama sa. Gemenii Mihai si Sabin Dumitrache, de la CSO Voluntari, asteptau alaturi de tatal lor proba de kumite, care sa le aduca medalii, dupa o evolutie mai putin reusita la kata "noua". Spectaculos pentru neinitiati si ki-ai, strigatul specific de la kata. Din atmosfera nu a lipsit vocea crainicului, care anunta aproape necontenit numele karateka ce trebuiau sa urce pe podium, iar datorita numarului mare de competitori, premierea s-a desfasurat simultan cu probele. In tribuna, intre rude si sustinatori, doua fete se odihneau intinse pe citeva scaune, epuizate probabil de efort, de drumul parcurs, de emotiile si concentrarea necesara concursului. Dupa pauza de masa din jurul orei 14.00, intrecerea a continuat si dupa-amiaza, cu restul probelor si categoriilor. Cupa a fost organizata de CS Satori si Centrul de Voluntariat Vrancea, cu sprijinul primariei si consiliului local Focsani si al Directiei Judetene pentru Sport. (Ciprian FANARU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 9 ore, 6 minute, 13 secunde
si eu p'acolo 8-> a fost frumos. dar cam cald xD
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.