Sport

Gimnastele concureaza la Memorialul Sergiu Popa

Ciprian Fânaru
5 iun 2010 747 vizualizări
Sala de gimnastica a Clubului Sportiv Scolar din Focsani este azi scena Memorialului Sergiu Popa , competitie cu caracter amical care a devenit deja traditie pentru orasul nostru.

Sergiu Popa a antrenat alaturi de sotia sa Tatiana ani la rind sportivele din Focsani si din Vrancea, iar intrecerea se organizeaza in amintirea antrenorului trecut in nefiinta. Participarea la Memorial este mai restrinsa comparativ cu editia precedenta, dar calitatea concursului este sporita de nivelul de pregatire al sportivelor. Delegatiile cluburilor au inceput sa soseasca inca de aseara la Focsani. Dinamo Bucuresti, CSM Onesti, LPS Onesti, CSS Birlad, Petrolul Ploiesti si nu in ultimul rind lotul national de junioare de la Onesti vor onora cu prezenta aceasta competitie. Bacaul, Buzaul si Galatiul au fost de asemenea invitate, dar se pare ca au declinat invitatia din motive obiective. Acesta este si cazul echipei franceze care a participat anul trecut la memorial, implicata acum in campionatul Frantei. Intr-o mare masura, copiii care concureaza azi sint cei care se vor lupta pentru medalii in finala Campionatului National pe echipe, care va avea loc la Buzau, intre 17 si 19 iunie. Duelurile de la intrecerea gazduita de Focsani vor fi intre 31 de sportive de la nivelurile 3 si 4 de virsta, concursul oficial avind ca ora de start 11.20. Fostul mare gimnast, campionul european Dan Potra, dar si Gratiela Lazar, vor asista la intreceri. Cea din urma, fosta eleva a sotilor Popa si campioana la categoria I, activeaza acum la un club de gimnastica din Sicilia "" Italia. Nu este exclus ca si alte foste sportive formate la Focsani sa revina la Focsani. "Anul acesta vom organiza totul intr-un cadru mai restrins. Competitia va fi insa mai puternica datorita valorii echipelor participante. Va fi si prilejul unei ultime verificari inaintea Campionatelor Nationale pe echipe, care vor avea loc peste doua saptamini, la Buzau", ne-a spus directorul CSSG Focsani, Adriana Lescovar, principalul "vinovat" pentru organizarea ireprosabila a concursurilor de profil gazduite de Focsani. Implicata este si Directia Judeteana pentru Sport, care va oferi la final cistigatorilor diplome, medalii, cupe si tricouri. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.