Sport

Serea si Martis nu au scapat de catuse nici la recurs

Dan Chiriac
28 mai 2010 672 vizualizări
Arbitrii focsaneni Ionica Serea si Marius Martis nu vor iesi cel putin pina luni din Penitenicarul Colibasi, acolo unde au fost transferati in urma cu doua zile

Serea si Martis vor ramine in arest inca 60 de zile, asa cum au hotarit magistratii de la Tribunalul Arges. Ieri, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat recursul, dar magistratii au considerat ca neintemeiata cererea avocatilor si au decis sa respinga solicitarea celor doi arbitri focsaneni. Totodata, Tribunalul Pitesti a respins cererea de eliberare sub control judiciar formulata de cei doi. Serea si Martis au contestat aceasta hotarire, urmind ca apelul sa se judece luni dimineata, la Curtea de Apel Pitesti. Atunci, acestia ar putea fi eliberati sub control judiciar, la fel cum s-a intimplat si cu patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, cel care a declansat scandalul "mita in fotbal". Serea este acuzat de luare de mita, iar Martis de complicitate la dare si luare de mita in acest dosar. Desi sint constienti ca arestarea preventiva este masura "cea mai drastica", ea se justifica - sustin judecatorii - data fiind natura faptelor imputate si tinind cont de "impactul acestora in rindul publicului". Magistratii au apreciat ca prin utilizarea unor asemenea practici se viciaza climatul de fairplay din competitiile sportive, "ceea ce duce la scaderea interesului pentru fotbal, devenit un adevarat fenomen social". Practic, cei doi focsaneni nu sint lasati liberi si pentru ca tinerii trebuie sa inteleaga ca e in defavoarea lor sa considere coruperea arbitrilor sau alte asemenea practici ca fiind normale, motiveaza judecatorii. In dosarul Penescu a aparut si numele celui mai selectionat fotbalist din istoria nationalei, Dorinel Munteanu fiind chemat pentru audieri la DNA. Presedintele Otelului Galati si-a declarat increderea in antrenorul sau, Marius Stan precizind ca "o audiere la DNA nu inseamna o invinuire sau o vinovatie a lui Dorinel". Penescu, Facaleata, Serea si Martis au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in stare de arest, pentru dare si luare de mita, respectiv complicitate la aceste infractiuni. Penescu si Facaleata au fost pusi in libertate sub control judiciar, la sfirsitul saptaminii trecute. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.