Sport

Copiii de la Prosport pleaca la Dortmund

Dan Chiriac
3 mai 2010 1902 vizualizări
Acestia se vor pregati timp de sapte zile la Scoala de Fotbal Marcel Raducanu u inscrierile se fac la antrenorul Laurentiu Muscalu u Marcel Raducanu a fost unul dintre cei mai mari jucatori romani, care a fost declarat dezertor si condamnat dupa ce a fugit din Romania in 1981

Copiii de la clubul Prosport Focsani vor merge in luna august intr-un cantonament la Dortmund, la Scoala de Fotbal "Marcel Raducanu". Fostul mare jucator al echipei nationale si al formatiei Steaua Bucurest i-a invitat pe jucatorii focsaneni sa petreaca o saptamina in Germania. împreuna cu Laurentiu Muscalu, presedintele clubului Prosport Focsani, copii vor avea posibilitatea de a se antrena cu un fost fotbalist profesionist si antrenor cu experienta de 16 ani cu licenta FIFA. Copiii vor face doua antrenamente de 90 minute pe zi. "Conditiile materiale, de pregatire, cazare si masa sint excelente. Se va servi de patru ori masa pe zi, asta pentru ca efortul va fi sustinut in perioda cantonamentului. Seara vom avea program de relaxare, tenis de masa, jocuri distractive, vizionari de DVD-uri cu meciuri mari din istoria fotbalului si antrenamente specifice virstei. Vor fi discutii pe teme de fotbal si meciuri amicale cu echipele de copii si juniori ale clubului Borussia Dortmund si Scoala de Fotbal "Marcel Raducanu". De asemenea, se va vizita clubul Borussia Dortmund, stadionul, muzeul si vom discuta pe teme de fotbal cu jucatorii si antrenorii de la echipa mare, dar si de la Centrul de Copii si Juniori. Cantonamentul il vom face

intr-o statiune montana de linga Dortmund, unde exista si un lac foarte mare. în camerele de hotel vor sta cite doi copiii, conditiile fiind de trei stele", se arata in invitatia trimisa de Marcel Raducanu pe adresa clubului focsanean. "M-as bucura daca am putea sa realizam acest proiect, sa le oferim jucatorilor de la Prosport 2009 Focsani sansa unica de a vedea si trai cum se antreneaza in occident, dar si posibilitatea de a intra in contact cu specialisti de valoare ai clubului din Dortmund", mai adauga Marcel Raducanu.


Inscrieri pentru excursie


In aceste conditii, clubul Prosport 2009 Focsani face inscrieri pentru un cantonament la echipa germana din Bundesliga, Borussia Dortmund, care avea loc in perioada 1-8 august 2010. Locurile sint limitate. Sint asteptati sa se inscrie copiii cu virste cuprinse intre 8 si 18 ani. Cei care vor sa cunoasca vedetele celebrului club din Bundesliga si sa se antreneze sub comanda fostului international roman, Marcel Raducanu, nu trebuie decit sa sune la numarul de telefon 0754.929.159, la antrenorul Laurentiu Muscalu. Borussia Dortmund este un club care are in palmares mai multe titluri cistigate pe plan intern, dar si trofeul Ligii Campionilor in 1997. Dupa ce in urma cu citeva zile doua grupe de copiii de la "Prosport 2009 Focsani" au fost invitate pentru a participa o zi alaturi de idolii lor de la echipa Steaua Bucuresti, sportivii acestui club au acum ocazia de a afla secretele fotbalului profesionist de la jucatorii unui alt club celebru in Europa.

Cine este Raducanu?

Fostul mare fotbalist Marcel Raducanu s-a nascut pe 21 octombrie 1954 in Bucuresti. A jucat la Steaua, Borussia Dortmund, FC Zürich si nationala Romaniei. Dupa ce a jucat pentru Steaua Bucuresti in anii \'70, cind a cistigat doua campionate si doua Cupe ale Romaniei, Marcel Raducanu a fugit in Germania, in urma unui meci din Dortmund. în Romania acest act a fost considerat o dezertare, asta pentru ca avea gradul de capitan in Armata Romana. Prin urmare, a fost condamnat la sase ani de inchisoare in absenta. Odata ajuns in Germania, fotbalistul a semnat un contract cu Borussia Dortmund, fiind suspendat de UEFA pentru un an. Din 1994 acesta are o scoala in Dortmund care colaboreaza cu clubul local Borussia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 4 ore, 51 minute, 46 secunde
Daca mai iubesti sportul uita-te la acest video: http://www.youtube.com/watch?v=VKyim2Zz6t4
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.