Sport

Sala de box de la CS Unirea Focsani a fost decorata cu violet

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 3822 vizualizări
Maestrul Relu Auras a declarat ieri ca Focsaniul are cea mai moderna sala de box din tara u aceasta a fost inagurata ieri, in prezenta fostului ministru Sorina Placinta, care a remarcat imediat peretii colorati in mov de constructor u valoarea investitiei se ridica la 220.000 de lei, iar lucrarile au fost facute de firme prietene u zeci de amatori de dat cu pumnul au luat parte la inaugurare

Ieri dimineata, complexul Clubului Sportiv "Unirea" Focsani a fost martorul unei posibile renasteri a uneia dintre disciplinele cu radacini adinci in Vrancea. Dupa citeva aminari, a fost inaugurata sala de box a clubului focsanean CS Unirea.

Ringul nou, aparatura si instalatii de ultima generatie, toate acestea fac din incaperea renovata o mindrie si in acelasi timp o obligatie pentru performanta pentru sportivii vrinceni. "Eu stiu ce a fost aici inainte si pot acum spune ca este una dintre cele mai moderne sali de box din tara.

Pina acum aveam noi la Bacau cea mai frumoasa sala, dar acum ce este aici depaseste. Sint invidios putin ca ati avut un ministru care a facut aceasta sala", a spus Relu Auras, maestru emerit, fost antrenor al lotului Romaniei, care a incercat sa-i gidile orgoliul Sorinei Placinta, prezenta desigur la inaugurare. Investitiile in refacerea salii s-au cifrat la suma de 220.000 de lei, iar lucrarile au fost facute de firme apropiate PD-L. "Lucrarile au fost realizate de trei firme, dupa ce a fost organizata o licitatie. A fost o comisie speciala, din care eu nu am putut face parte. Este o sala absolut moderna, cu ring olimpic, suprafata speciala care ajuta foarte mult picioarele. Toata investitia a fost de 220.000 de lei. Am vrut sa schimbam si acel cintar vechi, pe care il avem, dar ni s-a spus ca nu mai sint bani. Asa ca il vom folosi tot pe cel vechi. Deocamdata avem probleme la club, nu ni s-a aprobat bugetul, iar in prezent supravetuim din banii veniti de la patinoar", ne-a spus Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani. La standarde moderne arata acum si vestiarele, iar suprafata care acopera podeaua salii este dintr-un material special.


"Flacara violet sper sa aiba efecte pozitive asupra sportivilor"


La eveniment au participat, in afara de gazda Petrea Vilcu "" directorul CS Unirea, oficialitati, printre care ex-ministrul Tineretului si Sportului, senatorul Sorina Placinta, primarul Decebal Bacinschi si prefectul Ion Oprea, cei care au taiat oficial panglica. Desi la primenirea salii nu a fost inlocuit cintarul de concurs ruginit, o adevarata piesa de muzeu, de data aceasta fostul ministru nu a mai avut nimic de obiectat. Sederea senatorului PD-L la defunctul MTS a fost de altfel decisiva in aprobarea si punerea in aplicare a proiectului de modernizare. "Perioada pe care am petrecut-o la minister a fost poate prea scurta, dar semnalele pe care le primesc si acum din teritoriu imi dau certitudinea ca am sprijinit sportul. Era normal sa includ pe lista mea si Vrancea, doar sint de aici", a explicat Sorina Placinta, care si-a etalat si cunostintele din domeniu, amintind ca paturile sociale instarite nu-si dau copii la box, care e "un sport nobil, dar dur". Oarecum neasteptat, activitatea politicianului in fruntea MTS a fost laudata chiar de primarul Bacinschi, care si-a exprimat regretul ca mandatul sau la sefia sportului nu a fost mai lung. Edilul s-a plins apoi ca municipalitatea nu poate investi in spatii care nu apartin de primarie.

Prefectul Ion Oprea s-a folosit de ocazie pentru a tine o pledoarie pentru sport. Fost boxer in tinerete, acesta si-a dat jos sacoul si a exersat citeva lovituri la sacul de antrenament. Fostul ministru al sportului, Sorina Placinta, nu a putut sa nu remarce, la intrarea in sala, faptul ca peretii sint vopsiti violet. "Flacara violet sper sa aiba efecte pozitive asupra sportivilor", a comentat Sorina Placinta.


Primarul Vasile Vatra stie sa dea cu pumnul


La manifestare au asistat fosti sportivi, antrenori si pasionati de box, care au rememorat vremurile in care Focsaniul avea generatii de boxeri de mare valoare si tehnicieni precum Costache Hogas, intemeietorul scolii de pugilism din Vrancea. Partidele de la mijlocul anilor "â„¢70, in care boxerii vrinceni luptau cu adversari de la Steaua sau Metalul Bucuresti in fata a mii de spectatori, pe "Milcovul", au ramas in amintirea celor implicati in fenomen. Cu atit mai mult, conditiile deosebite ale salii innoite pot servi la atragerea si descoperirea de noi talente pentru sportul cu manusi. De la manifestare nu au lipsit oameni de sport, ca presedintele CSM Focsani, Dan Dumitru, directorul Directiei pentru Sport, Daniel Gongu, directorul LPS Focsani, Mihai Petrut, antrenorii de baschet si judo Mircea Petrisor si Silviu Rentea, cel de atletism Gicu Alexandrescu, dar si Mircea Petrisor, antrenorul de baschet care a avut anul trecut probleme de sanatate. Printre cei care au luat parte la eveniment s-a aflat si primarul comunei Gugesti, Vasile Vatra, care ne-a povestit despre cei sase ani de box pe care i-a facut. "Primii patru au fost la Bucuresti, iar doi ani am fost legitimat la Focsani. Se intimpla in anii 75, cind era generatia de aur a boxului din judet", ne-a spus Vasile Vatra. Mari amatori de box, mai multi politisti au asistat la gala. Fostul sef al Politiei Focsani, Ionel Braileanu, fostul sef al Serviciului Cabinet, Gicu Bodolan, si seful Politiei Rutiere Focsani, Catalin Stegarescu, aflat in concediu de crestere a copilului, dar si colonelul Radu Ignat, fostul sef al Garnizoanei Focsani, actualul presedinte al PNL Focsani, au luat parte la deschidere. Cei prezenti au putut vedea pe viu si o reuniune de box, care a programat meciuri intre pugilisti juniori, legitimati la cluburile SCM Bacau, Box Club Bute Galati si CS Unirea Focsani. Au urcat in ring sportivi valorosi, printre care campionul national, bacauanul Florin Sandu si ultimul "produs" al pugilismului vrincean, Ovidiu Oancea, medaliat cu bronz anul trecut la "nationale". Antrenorii sectiei de box de la CS Unirea sint Victor Lupu si Mihai Ichim. (DAN CHIRIAC, Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.