Sport

Fotbalistii alearga la munte pentru a se salva de la retrogradare

Dan Chiriac
22 ian 2010 642 vizualizări
Fotbalistii de la CSM Focsani s-au antrenat pe zapada si frig, in statiunea Cheia u simbata vom juca primul amical la futsal, la Brasov, cu formatia locala, Design,

Echipele de futsal si fotbal isi incarca bateriile pentru returul de campionat. Ambele echipe isi doresc sa se salveze de la retrogradare in acest sezon si pentru asta raspund comenzilor antrenorilor Aurel Pastia si Petrache Gurguiatu. Si ieri dimineata antrenorii i-au scos la alergare pe fotbalisti, pe pantele din jurul statiunii Cheia. Baza de cantonament in care au tras fotbalistii apartine unui vrincean din comuna Valea Sarii. Singurii care sint menajati sint jucatorii care acuza probleme medicale. Seriile de alergari in panta, dar si cele in linie dreapta au pus in miscare singele fotbalistilor, care au raspuns foarte bine comenzilor celor doi antrenori. Desi frigul de afara era patrunzator, jucatorii nu au comentat si au continuat sa alerge, stiind ca aceasta pregatire le va fi folositoare pentru returul de campionat. "Dintre jucatorii de la sala, Curteanu si Petrus Tafta, venit de la Tifesti in aceasta iarna, au acuzat unele probleme medicale si nu se antreneaza in acest moment. Baietii au raspuns foarte bine, desi programul de pregatire nu este usor. Traseele sint in linie dreapta, dar si in panta, iar zilnic ne pregatim. Simbata vom juca primul amical la futsal, la Brasov, cu formatia locala Design, iar duminica, pe drumul de intoarcere, ne vom opri la Tg. Secuiesc pentru un nou amical", ne-a spus Orlando Donciu, antrenorul secund al echipei de futsal. Echipa de la sala are acum o mare sansa de a ramine in prima liga, dupa ce mai multe echipe sint in colaps financiar. Astfel, chiar campioana Romaniei, CIP Deva, este aproape de faliment, dupa ce toti jucatorii au fost pusi pe lista de transferari. Si ACS Odorheiul Secuiesc si Olimpic Simeria au probleme cu banii si nu stiu daca vor continua in retur. Si jucatorii de la iarba raspund bine comenzilor celor doi antrenori, Aurel Pastia si Adrian Toma. "Conditiile de masa si cazare sint foarte bune, iar jucatorii au toate conditiile pentru a se pregati. Acestia au raspuns foarte bine pina acum si speram sa nu "pice" vreunul din cauza accidentarilor. Facem doua antrenamente fizice in fiecare zi si, in ciuda frigului de aici, jucatorii se pregatesc la potential maxim", ne-a spus antrenorul Aurel Pastia. Echipa de fotbal nu si-a programat inca nicio partida amicala in perioada urmatoare. Jocurile de pregatire vor avea loc dupa ce echipa de futsal va incepe returul. Cei doi fotbalisti doriti in acest moment de FC Panciu, Toader si Bucataru, s-au integrat in programul de pregatire al focsanenilor si s-au pregatit exemplar pentru ceea ce va urma. Daca vor ramine la Focsani sau vor pleca la Panciu vor decide doar de comun acord conducerile celor doua cluburi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.