Sport

Tenismenii juniori isi vor masura fortele la Cupa Unirii

Ciprian Fânaru
14 ian 2010 529 vizualizări
Turneul rezervat copiilor intre 12 si 16 ani va avea loc in patru locatii din Focsani, in perioada 23 - 27 ianuarie

Asociatia "Tenis Club Focsani", impreuna cu Banca Comerciala Romana (BCR) organizeaza in perioada 23-27 ianuarie turneul national de tenis de cimp "Cupa Unirii BCR". Competitia este destinata exclusiv tinerilor cu virste cuprinse intre 12 si 16 ani. Astfel, exista doua categorii de virsta, atit la feminin cit si la masculin, 12 si 14 ani, si inca una doar la masculin, respectiv 16 ani. La concurs sint asteptati sa participe peste 80 de tineri sportivi din toata tara. Se va juca in sistem eliminatoriu, cu particularitatea ca pentru virsta de 12 ani se va organiza si un tablou de consolari. Pentru categoria de virsta 14 ani se va organiza si intrecere de dublu. Noutatea din acest an consta in faptul ca, la numai 10 zile de la demararea in Romania a proiectului "Tenis 10", duminica 24 ianuarie, va fi organizata o minicompetitie demonstrativa, in acest nou format, chiar la Focsani. "Concursul se va desfasura in patru locatii, intre orele 08:00 si 18:00, la Sala Polivalenta, sala Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", sala Scolii nr. 2 "Ion Basgan" si sala Scolii generale din Gugesti. Le multumim institutiilor pe aceasta cale! Va invitam sa urmariti intrecerile si sa va integrati astfel in miscarea tenisului vrincean", transmite Razvan Bucuroiu, directorul turneului. "Tenis 10" este un proiect al Federatiei Internationale de Tenis, prin care se doreste o abordare mai pragmatica, mai eficienta a invatarii tenisului de catre copiii de pina la 10 ani. Totul se desfasoara intr-un mod mult mai atractiv, pe terenuri si cu mingi de dimensiuni adaptate nivelui de joc al fiecaruia dintre participanti, cu un scop precis: acela de a putea inca de la inceput sa invete sa serveasca, sa schimbe mingi peste fileu si sa joace puncte. Aceasta filosofie de abordare are drept obiectiv dinamizarea invatarii jocului de tenis si pastrarea unui numar cit mai mare de copii in cadrul fenomenului. Partenerul oficial al acestei competitii este Banca Comerciala Romana, care este totodata si sponsorul celui mai de succes turneu din tara noastra, "BCR Open Romania". (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.