Sport

Citea si Gaita au intrat in cantonament cu nationala de rugby U20

Ciprian Fânaru
13 ian 2010 682 vizualizări
34 de jucatori se pregatesc pentru mondialele de rugby din acest an

Echipa nationala de juniori a intrat de la inceputul acestei saptamini in cantonament la Snagov. Acesta este primul stagiu de pregatire al anului pentru formatia care va participa intre 18 si 30 mai la Junior World Rugby Trophy 2010, in Rusia. In cele sase zile de cantonament accentul se pune pe pregatirea tehnico-tactica. Antrenamentele vor viza perfectionarea sistemului de aparare, dezvoltarea tehnicii de compartiment si tehnica individuala. In acelasi timp se va lucra si la partea fizica, mai exact dezvoltarea potentialului aerob, forta si explozie. Lotul largit din care fac parte si cei doi rugbysti de la LPS Focsani "" Remus Citea si Andrei Gaita - este compus din 34 de jucatori, care se pregatesc sub comanda antrenorilor Alexandru Achim si Cristian Hildan. Junior World Rugby Trophy reprezinta divizia secunda a Campionatului Mondial de juniori, organizat de IRB. Precedenta editie desfasurata anul trecut, care a avut loc in Kenya, a fost cistigata de echipa noastra. Victoria din Kenya trebuia sa aduca promovarea in primul esalon valoric, dar modificarile ulterioare de regulament nu au mai permis acest lucru. In afara de Romania si tara gazda Rusia, la aceasta competitie vor mai participa urmatoarele tari: Italia, Zimbabwe, Papua Noua Guinee, Uruguay, Japonia si Canada.

Stejarii joaca miine cu Bourgoin

Selectionata Stejarilor Bucuresti va juca joi etapa cu numarul 5 din Challenge Cup, in deplasare la Bourgoin. Partida a fost pusa sub semnul intrebarii din cauza zapezii de pe terenul francezilor. Conform unui anunt postat pe site-ul francezilor, terenul a fost curatat de zapada si acoperit cu o prelata astfel ca partida se va juca. Meciul va avea loc asadar joi, 14 ianuarie, de la ora locala 19.30, 20.30 in Romania. Echipa noastra este in pregatire cu 28 de jucatori in acest moment, iar astazi va decola spre Franta pentru meciul cu Bourgoin. Din lotul "Stejarilor" fac parte trei fosti jucatori ai LPS Focsani: Daniel Ianus, Stefan Ciuntu si Ionut Botezatu. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.