Sport

Vicecampioni nationali de doua ori

Dan Chiriac
4 ian 2010 1097 vizualizări
Baschetul din Focsani a reusit doua performante remarcabile in 2009 u formatiile de la LPS Focsani si cea U 14 de la CSS CSM Focsani au obtinut medalii de argint la intrecerile nationale u echipa de seniori a jucat cu Steaua sau Politehnica Iasi, dar ulterior s-a retras din campionat

Baschetul vrincean a incheiat un an bun, in care a obtinut doua titluri de vicecampion national. Formatia de la Liceul cu Program Sportiv Focsani s-a clasat pe locul doi in turneul final al Olimpiadei Sportului Scolar, care a avut loc la Focsani. Desi au dominat intreaga competitie si au cistigat in grupa partida cu bucurestenii de la Colegiul "Aurel Vlaicu", focsanenii au avut o prestatie foarte slaba in finala turneului. Jucatorii pregatiti de Mihai Petrut nu s-au regasit nici un moment si au pierdut la 10 puncte in fata celor de la Colegiul "Aurel Vlaicu", echipa calificata in semifinale cu ajutorul focsanenilor. Turneul final a avut loc la Focsani, iar formatia pregatita de Mircea Petrisor si Mihai Petrut a fost repartizata intr-o grupa cu formatiile Colegiului "Aurel Vlaicu" din Bucuresti, Liceului "Onisfor Ghibu" din Sibiu si Liceului "Al. I. Cuza" din Ploiesti. Focsanenii au cistigat toate partidele din grupa si au ajuns in semifinale, unde au dat piept cu formatia din Pitesti. Dupa un inceput greoi, focsanenii si-au revenit si au cistigat cu 61 - 52. In cealalta grupa au fost trimise formatiile: Colegiul National "I. C. Bratianu" Pitesti, Liceul Militar "Stefan cel Mare" Suceava, LPS Oradea si Colegiul National "Elena Birta" Arad. Oradenii aveau cea mai puternica echipa, dar au fost exclusi de la turneu dupa ce au folosit jucatori care nu figurau in evidentele liceului la inceputul anului scolar. In a doua semifinala a turneului, formatia bucuresteana de la "Aurel Vlaicu" a invins Colegiul "Elena Birta" Arad si a ajuns in ultimul act. Finala a fost reeditarea jocului din grupe cistigat de focsaneni. LPS Focsani a jucat slab in finala, pierzind cu 49 - 59. Componenta echipei campioane a fost urmatoarea: Alexandru Epure, Ionut Toma, Alexandru Ababei, Cristian Corneanu, Emil Stavarache, Bogdan Beiu, Mihai Pintilie. Peste citeva zile, echipa U 18 a participat la turneul final al campionatului national, care a avut loc la Otopeni. Focsanenii au avut o evolutie mai slaba la acest turneu, dar obiectivul a fost indeplinit prin calificarea la intrecerea finala. Apoi, baschetbalistii de la U 16 au mers la rindul lor la turneul final, lucru care a intregit un an bun pentru sportul cu mingea la cos.


A doua medalie de argint


Echipa de baschet U 14 de la CSS CSM Focsani a devenit vicecampioana nationala dupa ce a pierdut la finalul lunii august finala campionatului national. Performanta focsanenilor a venit dupa un debut cu stingul. Dupa ce au pierdut cu 62 - 57 primul meci disputat in compania celor de la CSU Brasov, focsanenii au invins cu 71 - 64 pe Dinamic Rm. Sarat. In ultima etapa din grupe, focsanenii stateau la mina rezultatului dintre Rm. Sarat si CSU Brasov. Doar o victorie a rimnicenilor la o diferenta intre 4 si 9 puncte putea duce Focsaniul in semifinale. Minunea s-a intimplat, iar Rm. Sarat s-a impus cu 68 - 59. In ultimul meci din grupe, LPS Focsani a jucat cu formatia gazda, LPS Banatul Timisoara, scor 69 - 47 pentru gazde. Focsanenii au intilnit in semifinale pe Universitatea Cluj. Dupa un meci echilibrat, CSM Focsani a cistigat cu 63 - 59. In finala competitiei, CSS CSM Focsani a jucat din nou cu Bega Timisoara, gazdele aratind ca sint cea mai puternica echipa din competitie. Lotul focsanenilor a fost compus din Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Dragos Mihalcea, Andrei Ionita, Paul Dobrila, Alexandru Chirca, Alexandru Anghel, Paul Dobrila, Bogdan Munteanu si Catalin Anghel. Performanta echipei nu a ramas fara urmari. Jucatorii Alin Olaru si Andrei Neguroiu au fost selectionati in lotul national si impreuna cu antrenorul Mihai Petrut participa in aceste zile la un turneu in Elvetia. Tot in 2009, Focsaniul a incercat sa tina pasul cu baschetul de Liga a doua. Echipa CSM Focsani a jucat 18 etape, dupa care s-a retras din campionat. Este de remarcat insa ca la Focsani au putut fi vazute dupa ani buni echipele de baschet de la Steaua sau Politehnica Iasi, formatii de traditie in baschetul romanesc. Performantele baschetului din Focsani nu erau posibile fara implicarea celor patru antrenori, Mihai Petrut, Mircea Petrisor, Catalin Dondoi si Gabriel Alecsandrescu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.