Sport

Patinoarul din Sud, motiv de disputa intre Placinta si Oprisan

Dan Chiriac
7 dec 2009 1217 vizualizări
Institutia condusa de Marian Oprisan a amendat Clubul Sportiv Unirea Focsani cu 10.000 de lei pentru ca nu a cerut voie sa amplaseze patinoarul artificial pe terenul care apartine clubului, dupa cum a anuntat ministrul Sorina Placinta u patinoarul este facut dintr-o substanta speciala, astfel incit va putea fi folosit pe tot parcursul anului u Astfel de patinoare nu exista decit la Dubai, Amsterdam, Kiev si Bucuresti , se lauda directorul CS Unirea, Petrea Vilcu

Inaugurarea Patinoarului din cartierul Sud al Focsaniului a avut loc simbata dimineata, ocazie cu care ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a venit la fata locului pentru a taia panglica alaturi de colegii sai de partid de la PD-L. Ceea ce trebuia sa fie o actiune pentru bucuria celor mici s-a transformat intr-un circ electoral, dupa ce la fata locului au venit cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Vrancea, Mircea Diaconu si Dragos Birladeanu, care au acuzat ca PD-L vrea sa profite politic de pe urma acestei actiuni si s-au "plins" ca nu s-a cerut autorizatie de constructie pentru aceasta investitie. "Ati construit ilegal, nu aveti aviz din partea Consiliului Judetean", au spus cei doi trimisi ai lui Marian Oprisan. "Consiliul Judetean sa se ocupe de Stadionul Tineretului, care este in administrarea sa si se afla in paragina. Terenul pe care este amplasat patinoarul apartine CS Unirea din anul 1974 si implicit MTS, asa incit nu avem nevoie de acordul CJ", a sustinut ministrul Placinta, adaugind ca Marian Oprisan vrea sa fie singurul care taie panglici inaugurale in judet, dar ca investitiile pot veni si pe alte filiere. La raspunsul pregatit de ministru, cei doi vicepresedinti au coborit putin tonul disputei. "Puteati sa veniti sa discutam, sa facem totul in parteneriat", au spus reprezentantii CJ, dar si aici au fost contrazisi de ministru. "Am fost, dar cu domnul Oprisan nu se poate discuta!", a replicat Placinta. Pesedistii au acuzat si ca inagurarea patinoarului a fost o actiune electorala, facuta cu o zi inainte de alegeri, chiar daca pedelistii prezenti la deschidere au evitat sa vina imbracati in portocaliu. "Nu am avut lumina, pentru ca nu ne-ati dat-o dumneavoastra, din acest motiv am inagurat abia simbata patinoarul", i-a spus Sorina Placinta vicepresedintelui Mircea Diaconu, in conditiile in care inaugurarea fusese anuntata initial pentru ziua de joi. Chiar daca Marian Oprisan a amendat CS Unirea Focsani cu suma 10.000 de lei pentru lipsa avizului din partea CJ, Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani, a spus ca va contesta in instanta acesta sanctiune contraventionala. Sorina Placinta a declarat ca piedicile primite din partea CJ nu se regasesc si in avizele necesare pentru constructia bazinului de polo, cu care se lauda Marian Oprisan. "Eu, personal, am semnat si mi-am dat acordul pentru construirea bazinului de polo. In schimb, cind e vorba de investitia Ministerului, cei de la CJ pun numai piedici", a comentat Placinta.

Patinoarul, care a costat in jur de 520.000 de lei, va functiona 12 luni pe an, suprafata fiind una care va putea fi folosita in toate anotimpurile. "Este o gheata speciala, care permite folosirea in tot timpul anului. Este formata dintr-o substanta care a aparut in urma cu un an. Astfel de patinoare nu exista decit la Dubai, Amsterdam, Kiev si Bucuresti", a laudat investitia Petrea Vilcu, directorul CS Unirea Focsani, care a spus ca se vor aduna bani la bugetul clubului din biletele de intrare. De precizat ca patinoarul este facut din elemente usoare si poate fi mutat destul de usor intr-o alta locatie. Linga patinoarul artificial va fi construit si un mini-teren de fotbal cu suprafata sintetica. Dupa-amiaza, ministrul Placinta a sustinut o conferinta de presa la Sala Polivalenta Focsani, unde a prezentat noul echipament care va fi folosit la editia din acest an a "Cupei Liceelor". Directorul DS Vrancea, Daniel Gongu, a fost cel care a imbracat tricourile care vor fi purtate de liceenii care se vor intrece la mai multe discipline sportive, cum ar fi atletism, baschet, handbal, fotbal si tenis de masa. Competitia "Cupa Liceelor" a fost pusa in aplicare la mijlocul acestei saptamini de catre Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu mai multe institutii nationale. "Cupa Liceelor", editia 2009 - 2010, va incepe chiar in aceasta luna. Cu aceasta ocazie, ministrul Tineretului si Sportului s-a laudat ca a adus in Vrancea investitii in valoare de 27 de miliarde de lei vechi, atit in infrastructura sportiva cit si la centrele de agrement pentru tineret de la Cotesti si Galaciuc. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.