Sport

Pledoarie vrinceana pentru educatie fizica si sport

Ciprian Fânaru
26 nov 2009 1193 vizualizări
Sapte profesori de sport cer trei ore de educatie fizica in scoli, pentru a nu crea o generatie schiloada, obeza si amotrice u dascalii vor sa stringa semnaturi pentru a initia un proiect de lege in acest sens

Profesorii Vica Minca, Florin Eufrosie, Catalin Pirlea, Laurentiu Bosnea, Radu Bulancea, Catalin Pionescu si Marius Zaharia trag un semnal de alarma si reamintesc ca educatia fizica si sportul din Romania si din Vrancea nu au intrat in Uniunea Europeana. "Realizarea acestui demers a fost impusa de necesitatea de a reactiona intr-un mod concret la deciziile legate de orele de educatie fizica si sport, decizii care din pacate s-au dovedit a fi inadecvate si nerealiste, in totala neconcordanta cu nevoile populatiei scolare. în acelasi timp, prin aceasta actiune, dorim sa aducem in atentia populatiei si factorilor de decizie, rolul educatiei fizice si sportului in societatea romaneasca moderna, ca factor de sanatate, educatie si integrare sociala", spun semnatarii pledoariei, care cer ca disciplina sa fie repusa in drepturi pentru "a nu purta mai tirziu responsabilitatea unor generatii schilodite, obeze, amotrice. Consideram ca fiecare elev din aceasta tara membra UE, are dreptul la cel putin trei ore de educatie fizica pe saptamina, incluse in trunchiul comun din planul cadru de invatamint!". In afara de acesta, profesorii mai solicita Ministerului Educatiei alocarea unei ore de ansamblu sportiv pe saptamina, pentru fiecare clasa din invatamintul preuniversitar, predarea orelor de educatie fizica la clasele I-IV de catre profesorul de educatie fizica si sport, mentinerea, cu caracter obligatoriu, in planurile de invatamint ale facultatilor, a orelor de educatie fizica si sport, in limita a 3-4 credite transferabile. "Dorim sa initiem la nivel national o campanie de stringere de semnaturi, stiind faptul ca, daca vom reusi sa avem peste 200 de mii de semnatari, vom putea ajunge in parlament si vom putea schimba situatia orelor de educatie fizica din programul saptaminal al elevilor", mai precizeaza grupul de profesori vrinceni. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.