Sport

Focsaniul joaca amicale cu echipele de Liga Campionilor

Dan Chiriac
11 sep 2009 601 vizualizări
Microbistii se intreaba daca CSM va reusi vreodata macar o mica parte din performantele realizate intr-un oras de 18.000 de locuitori si 20 de blocuri

Amicalul de miercuri de la Urziceni a fost unul foarte util pentru formatia focsaneana, in ciuda rezultatului final. Gazdele s-au impus cu 7 - 0, dar diferenta de valoare este evidenta in acest moment. Totusi, elevii lui Damian Bancila au avut ocazia sa vada vestiarele, baza sportiva sau terenul unde joaca echipa care a cistigat campionatul anul trecut. Pentru toti jucatorii focsaneni a fost o experienta unica, dupa cum ne-au spus oficialii echipei. Juniorii promovati la echipa mare au avut ocazia sa joace la 16 sau 17 ani cu fotbalistii care au invins anul trecut pe Steaua sau Dinamo si acum se pregatesc pentru Liga Campionilor. Totusi, momentul in care a ajuns fotbalul focsanean ar trebui sa fie atent gestionat de catre cei care conduc formatia in acest moment. In tribunele stadionului "Unirea" au fost prezenti fosti jucatori sau antrenori de la Urziceni care rememorau vremurile cind echipa lor pierdea in fata Unirii Focsani. "Ati avut echipe foarte bune, ne bateati aproape mereu! Ce jucatori aveati! Cristi Rusu, Paraschiv sau Serea ne invingeau de fiecare data! Acum diferenta e enorma, iar intre cele doua formatii nu se poate face comparatie", spuneau fostii jucatori ai Urziceniului, pe vremea cind aceasta formatie evolua in ligile inferioare. Focsanenii nu s-au facut de ris, in ciuda rezultatului final, mai ales ca au lipsit si cei mai experimentati jucatori, Toader si Bucataru, ambii cu probleme medicale. Mai mult, Dan Petrescu s-a interest de doi dintre jucatorii CSM-ului, pe care a spus ca-i va monitoriza in continuare. Totodata, oficialii Unirii au fost impresionati de fizicul portarului Oprea. Este de remarcat ca amicalul s-a jucat pe terenul mare, iar gazdele au aliniat cel mai bun 11 posibil. Absentele au fost motivate, Maftei fiind la nationala, Apostol abia intors de la Paris, iar Paduretu accidentat. In aceste conditii Dan Petrescu a jucat cu Tudor "" Nicu, D. Munteanu, Mehmedovici, Brandan "" Paraschiv, Marinescu, Semedo, Frunza - T. Balan, Rusescu. Au mai evoluat Grigore, Galamaz, Bordeanu, Todoran, Matei, Danalache, Ricardo. CSM Focsani a inceput cu: Bors - Nistoroiu, Radu, Craciun, Sararu "" Dumitriu, Curteanu, Toma, Sontu "" Milea, Botezatu. Au mai jucat Ivanciu, Mindrescu, Ciornei, Busuioc, Tilvar, Lida, Sapunaru, Samoila si Oprea. Golurile meciului au fost reusite de Brandan - 9, Marinescu 13, 29, Nistoroiu - 42 -autogol, S. Paraschiv 45, Bilasco 61si Onofras 73. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.