Sport

Amintiri despre fotbal la Memorialul Florin Jelea

Dan Chiriac
1 sep 2009 2411 vizualizări
Printre cei care au onorat amintirea fotbalistului plecat prea devreme dintre noi s-au numarat fostii sai colegi Narcis Raducan si Alin Trasculescu, dar si federalul Gigi Staicu

Editia a doua a Memorialului "Florin Jelea" a fost o reusita, cele patru echipe participante avind de cistigat dupa aceasta competitie. In prima semifinala s-au intilnit AS Cimpineanca si Energia Vulturu. Gazdele au invins cu 4 - 1 dupa golurile marcate de Lechea - 2, Popa si Dinu, in timp ce pentru oaspeti a marcat Apostol. In cea de-a doua semifinala, National Golesti a trecut cu 2 - 0 de Flacara Urechesti. Dragos Sava si Vasile Gabriel au marcat golurile care au calificat Golestiul in finala. In finala mica, Flacara Urechesti - Energia Vulturu 4 -1. Echipa pregatita de Costel Stanciu a deschis scorul in minutul 10, prin Necula, din lovitura de la 11 metri. Echipa din Urechesti a marcat apoi prin Nache si Negoita, astfel incit scorul la pauza a fost 2 - 1. Emil Burcacel a reusit o dubla, in rerpiza a doua, si a stabilit scorul final, 4 - 1. In finala mare, National Golesti - AS Cimpineanca 2 - 1. Vasile Gabriel a deschis scorul, dar gazdele au egalat printr-o lovitura libera executata de Ionut Popa. Acelasi Vasile Gabriel a marcat golul victoriei dupa o faza controversata. La final, oficialitatile prezente la eveniment au oferit o serie de premii. Dintre cei invitati la acest memorial, doar ministrul Sorina Placinta nu a putut ajunge. In rest, la festivitatea de premiere au luat parte Gigi Staicu, de la Federatia Romana de Fotbal, fostul antrenor al lui Florin Jelea la lotul national al Romaniei UEFA 90, Alin Trasculescu, directorul Directiei pentru Tineret, Adrian Baciu, si presedintele AJF Vrancea, Stan Gheorghiu. Acesta din urma le-a oferit diplome lui Gheorghe Jelea, tatal fotbalistului comemorat, lui Gigi Staicu, dar si primarului Stefan Paraschiv. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat Desaga, de la National Golesti, iar golgeterul competitiei, Vasile Gabriel, tot de la golesteni. Cupele pentru primele trei clasate au fost oferite de deputatul Alin Trasculescu, care a intrat intr-un scurt dialog cu Didi Bajenaru, presedintele celor de la Flacara Urechesti. Bajenaru i-a cerut acestuia ca in Vrancea sa se cunoasca faptul ca avem un ministru al Sportului, iar Trasculescu, dupa ce a spus ca nu a venit in calitate de deputat la aceasta intrecere, a promis ca va face demersurile necesare. Kamova Serkan, fotbalistul de 12 ani de la Flacara Urechesti, a primit din nou titlul pentru cel mai tinar jucator al turneului, la fel ca si la competitia organizata la Urechesti in urma cu o saptamina. In prima zi de competitie, la Cimpineanca a fost prezent si Narcis Raducan, directorul sportiv de la Unirea Urziceni. Acesta i-a inminat tatalui jucatorului un tricou cu semnaturile fotbalistilor de la campioana Romaniei. De precizat ca Narcis Raducan si Alin Trasculescu au fost colegi de echipa cu Florin Jelea. La final, cu lacrimi in ochi, Gheorghe Jelea a multumit tuturor care au luat parte la competitia organizata in memoria fiului sau si a povestit citeva dintre meciurile memorabile pe care le-a disputat Florin Jelea. (Dan CHIRIAC)


Sala de sport de 750.000 lei la Cimpineanca


Echipa de fotbal AS Cimpineanca dar si copii de la Scoala din comuna vor beneficia de o noua sala de sport. Locatia a fost construita din banii alocati de Guvernul Romaniei, in mandatul trecut. "Investitia s-a terminat in luna iunie si a costat 700.000 de lei. Pe linga acesti bani, Primaria a alocat la rindul sau suma de 50.000 de lei pentru sala de sport", ne-a spus primarul Stefan Paraschiv. Sala a fost folosita pentru prima data la Memorialul "Florin Jelea", cind cele patru echipe participante s-au schimbat in vestiarele moderne. Si brigada de arbitri a beneficiat de una dintre incaperile salii. Aici urmeaza sa desfasoare orele de educatie fizica si sport copii de la Scoala Cimpineanca. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.