Sport

Infringere clara in fata unei echipe de Liga a doua

Ciprian Fânaru
27 iul 2009 545 vizualizări
CSM Focsani - Gloria Buzau 0 - 4 (0 - 2), intr-un meci amical jucat simbata pe stadionul Milcovul u focsanenii n-au putut face fata experimentatei formatii oaspete, care va activa in Liga a doua

CSM Echipa de Liga a treia CSM Focsani a pierdut cel de-al treilea amical al acestei veri, declarindu-se invinsa de aceasta data de o divizonara secunda. Aflata intr-un proces de intinerire si de integrare a juniorilor in primul 11, formatia noastra are scuza ca a avut in fata un adversar de calibru, o trupa experimentata care a dovedit ca are valoare de Liga a doua. Desi testul a fost perfectat la cererea clubului din Buzau, amicalul a fost util ambelor echipe. Ca noutati, in echipa CSM-ului a evoluat mai bine de o jumatate de repriza si fostul portar al prim-divizionarei Otelul Galati Valentin Bors, care de altfel s-a antrenat in ultimele zile la Focsani. De partea cealalta, printre titularii Gloriei s-a regasit si mijlocasul Dorinel Popa, care in trecut a evoluat la rindul sau pentru focsaneni. Alte nume grele aliniate de buzoieni au fost portarul Minca, detinator al unei vaste experiente in primul esalon si capitanul Vlaicu, care a refuzat se pare citeva oferte din Liga I pentru a ramine la Gloria. Printre echipierii formatiei din judetul vecin sint destul de multi fotbalisti adusi de la CSM Rm. Sarat, club care a cistigat seria de Liga a treia din care a facut parte si Focsaniul. Pe banca CSM-ului a stat pentru prima data in acest sezon in mod oficial ca antrenor principal Damian Bancila.


Cite doua goluri incasate pe repriza


Jocul a fost in primele sale minute destul de animat si s-a desfasurat chiar pe contre. Cei care aveau sa marcheze au fost buzoienii, primele doua reusite stirnind nemltumirea publicului focsanean cu privire la nesemnalizarile unor eventuale pozitii de offside. Chimir a deschis scorul in minutul 17. Acesta a inscris din 6 metri, golul i-a fost validat desi se aflase intr-o pozitie suspecta de afara din joc. Replica focsanenilor a venit destul de tirziu, in minutul 32, atunci cind Sapunaru a expediat un sut puternic putin peste transversala portii lui Minca. Scorul a fost majorat la 2 "" 0 in minutul 38. Atacantii ros-albastrilor au scapat de la limita offside-ului, iar Boghitoi l-a executat fara mila pe nou-intratul goalkeeper Marcu. Doua minute mai tirziu, Dorinel Popa a dat din nou emotii spectatorilor focsaneni, dupa ce foglia seca trimisa de acesta de la 17 metri a ocolit milimetric bara transversala a CSM-ului. Ultima faza a celei dintii reprize l-a gasit in prim plan pe juniorul Marcu, cel care a barat cu un reflex de zile mari un sut expediat de un adversar din zona punctului de la 11 metri. Mitanul secund a inceput si s-a derulat in mare parte in nota de dominare a oaspetilor, care au reusit sa duca scorul la unul de neprezentare. Buzoienii au facut 3 "" 0 in minutul 55, dupa un contraatac purtat in viteza si finalizat cu scarita din citiva metri de un atacant al oaspetilor. Focsanenii au incercat fara prea mare succes sa mute ostilitatile in jumatatea adversa de teren, actiunile de atac impotmolindu-se de cele mai multe ori in preajma careului de 16 metri advers. Scorul a luat insa proportii in minutul 70. Fotbalistii Gloriei au destabilizat apararea vrincenilor cu o serie de un-doiuri, la capatul careia acelasi nr. 13 a plasat elegant mingea pe linga portarul Bors. Replica tardiva a elevilor lui Damian Bancila a venit cu trei minute inainte de fluierul de final. Dupa o combinatie de efect in urma careia Curteanu a scapat aproape singur cu aparatorul buturilor adverse, mijlocasul a trimis razant cu stilpul din stinga al portii buzoiene, ratind astfel sansa de marca punctul care ar fi echivalat cu golul de onoare. Bors a salvat formatia de la un scor umilitor chiar in ultimul minut, cind si-a etalat reflexele cu o parada frumoasa si eficienta. CSM Focsani a inceput cu Ivanciu "" Dumitriu, Toader, Craciun, Nistoroiu "" Toma, Bucataru, Mindrescu, Sapunaru "" Milea, Botezatu. Au mai jucat Samoilă, Dima, Dragos, Curteanu, Sararu, Sontu, Alexandrescu, Lida, Radu. Gloria Buzau i-a avut in teren pe Minca "" Cretu, Vlaicu, Marin, Calin "" Popa, Chimir, Boghitoiu, Cercel - Priescu, Lazar. Pentru echipa-fanion urmeaza un nou meci de pregatire miercuri, 29 iulie, cu un adversar care urmeaza a fi stabilit in zilele urmatoare. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.